Για το ενδιαφέρον που υπάρχει σχετικά με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός μίλησε ο εκπρόσωπος της «Pan Asia», Πάιρο Πιεμπονγκσάντ, ο οποίος αναφέρθηκε στις συζητήσεις με τον Γιάννη Αλαφούζο, τι μετέφερε στον Έλληνα επιχειρηματία, την προοπτική του Champions League και το νέο γήπεδο.

Ο Ταϊλανδός τόνισε -μεταξύ άλλων- στην εφημερίδα «Sportime» ότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο, επισήμανε πως μετέφερε στον νυν μεγαλομέτοχο του «τριφυλλιού» ότι ο σύλλογος θα αλλάξει επίπεδο, ενώ έγιναν νύξεις και για την προτίμηση του fund να δείχνει στον Βοτανικό, όσον αφορά την έδρα της ομάδας.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Πιεμπονγκσάντ:

Για τη συνάντησή του με τον Αλαφούζο και το ενδιαφέρον για την απόκτηση του Παναθηναϊκού, είπε: «Το ραντεβού με τον κ. Αλαφούζο πήγε πολύ καλά. Ήταν πολύ συνεργάσιμος και σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό μπορώ να πω πως ο ένας καταλαβαίνουμε τον άλλον. Πιστεύουμε πως χρειάζεται ενίσχυση και μία σημαντική επένδυση το ελληνικό ποδόσφαιρο. Για να συμβεί αυτό, η βελτίωση στον Παναθηναϊκό είναι απαραίτητη. Το κλίμα ήταν άψογο με τον Γιάννη Αλαφούζο. Μαζί του ήταν και δύο συνεργάτες του και ένας μόνο εξ αυτών είχε αντιρρήσεις και αντίλογο. Περιστατικό που δεν στάθηκε όμως ικανό να χαλάσει το κλίμα και τη διάθεση και των δύο πλευρών για εξεύρεση της χρυσής τομής».

Σχετικά με το αν υπήρχε άρνηση της πρότασης, όπως αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα, απάντησε: «Όχι, όχι. Είμαστε σε κοινή γραμμή με τον Γιάννη Αλαφούζο. Θέλουμε το καλύτερο για τον Παναθηναϊκό και το ελληνικό ποδόσφαιρο όπως είπα και πριν. Την πρόταση και την προοπτική συνολικά τη βρήκε κάτι παραπάνω από ενδιαφέρουσα και προς το συμφέρον όλων των πλευρών. Δεν υπήρχε καμία άρνηση».

Αναφορικά με το αν σκοπεύει να αυξήσει την προσφορά για να καμφθούν οι όποιες αντιστάσεις, τόνισε: «Τα πλαίσια μας είναι συγκεκριμένα και σαφή. Θα πάρουμε όμως και οι δύο μεριές μερικές μέρες για περαιτέρω μελέτη των δεδομένων και σε αυτά τα επίπεδα πάντα υπάρχει ευελιξία στις λεπτομέρειες. Αυτό που εξήγησα στον κ. Αλαφούζο είναι πως πρόκειται για μία εξαιρετική προοπτική για τον σύλλογο, ικανή να αλλάξει επίπεδο».

Για το χρέος προς το δημόσιο, σημείωσε: «Είναι ένα κομμάτι σημαντικό για την πλευρά μας. Δεν τίθεται θέμα εμπιστοσύνης. Ο κ. Αλαφούζος φάνηκε ένας άνθρωπος με εξωστρέφεια και με συναίσθηση των λεγομένων του. Απλώς αναζητούμε το νομικό πλαίσιο που θα μας κατοχυρώσει, μιας και γνωρίζουμε ότι στην Ελλάδα τα χρέη προς το δημόσιο ακολουθούν την εταιρεία και όχι μόνο τα πρόσωπα. Είναι μία εκκρεμότητα που αφήσαμε να συζητήσουμε τις επόμενες μέρες».

Σχετικά με το σημείο στο οποίο άφησαν τη διαπραγμάτευση, είπε: «Όπως σας είπα η συζήτηση πήρε πολύ καλά. Η πλευρά μας εκτιμά το γεγονός πως ο Γιάννης Αλαφούζος έχει ξοδέψει χρήματα για τον Παναθηναϊκό. Γνωρίζουμε πολύ καλά την κατάσταση του συλλόγου, όμως θέλουμε να μελετήσουμε λεπτομερώς τις επόμενες 48 ώρες κάποια στοιχεία για να μιλήσουμε εκ νέου το προσεχές διάστημα».

Ενώ για το υπόλοιπο χρέος, επισήμανε: «Τα χρέη προς τρίτους θα είναι πλέον υπόθεση που θα υπάγεται στον νέο ιδιοκτήτη».

Τέλος, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, η συζήτηση πήγε και στο γηπεδικό, με τον Ταϊλανδό επιχειρηματία να αναφέρει πως το κονσόρτσιουμ ενδιαφέρεται για τον Βοτανικό, καθώς στόχος είναι να έχει ο Παναθηναϊκός δικό του γήπεδο.