Πόσοι ποδοσφαιριστές μπορούν να καυχιούνται ότι έχουν επιδόσεις παρόμοιες με αυτές του μεγάλου Ντιέγκο Μαραντόνα και ειδικά σε έναν σύλλογο που τον λατρεύει ως Θεό; Μέχρι πρόσφατα κανένας, αλλά πλέον ο Μάρεκ Χάμσικ έπιασε τον θρυλικό Αργεντινό στα γκολ με τη φανέλα της Νάπολι, καθώς στη σαββατιάτικη (16/12) εκτός έδρας νίκη με 3-1 των «παρτενοπέι» κόντρα στην Τορίνο, ο Σλοβάκος έφτασε τα 115 γκολ με τη φανέλα του συλλόγου.

ΜΑΡΕΚ ΧΑΜΣΙΚ

Έτσι, έπιασε τον «Ντιεγκίτο» στην πρώτη θέση των σκόρερ της ομάδας. Η διαφορά των δύο, εκτός της θέσης που αγωνίζονται, είναι πως ο Μαραντόνα σημείωσε αυτόν τον αριθμό των τερμάτων σε 259 παιχνίδια, τα επτά χρόνια που αγωνίστηκε στην Καμπανία, ενώ ο Χάμσικ σε 477 αναμετρήσεις, στις δέκα πλέον σεζόν που αγωνίζεται εκεί. Ωστόσο, είναι σχεδόν δεδομένο ότι ο Σλοβάκος θα ξεπεράσει τον Αργεντινό και θα είναι μόνος πρώτος στον σχετικό πίνακα.

Όσο για τη θέση του Έντινσον Καβάνι στη σχετική λίστα, αυτή είναι η τέταρτη, πίσω από τον Ατίλα Σαλούστρο (108 γκολ), με 104 τέρματα, αλλά μόλις σε 138 εμφανίσεις. Ο «ματαντόρ» έχει και το πιο μεγάλο ποσοστό γκολ/εμφανίσεων, με ποσοστό που ξεπερνά το 75%.