Πέρασαν 14 ολόκληρα χρόνια από τη στιγμή που ο 20χρονος τότε Δημήτρης Ελευθερόπουλος άρχισε να κάνει τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στον ποδοσφαιρικό επαγγελματικό χώρο με τη φανέλα της Προοδευτικής.

Ήταν η σεζόν 1995-96 όταν έβαλε τη φανέλα της ομάδας του Κορυδαλλού και άρχισε να αγωνίζεται και να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα.

Το καλοκαίρι του 1996 ο Ελευθερόπουλος ήταν μία από τις αποκαλύψεις αλλά και ένας εκ των καλύτερων παικτών της Β’ Εθνικής. Οι εντυπώσεις που είχε αφήσει με τη φανέλα της Προοδευτικής ήταν πολύ καλές και μετακόμισε λίγο πιο κάτω. Στο Ρέντη!

Με το νούμερο «31» στην πλάτη , ο Έλληνας πορτιέρο ήταν ένα από τα σημαντικά κομμάτια της «κόκκινης» αυτοκρατορίας. Οκτώ σεζόν, επτά τίτλους! Ποσοστό πάνω από 95 τις εκατό. Στο παλμαρέ του και ένα Κύπελλο Ελλάδας, αυτό του 1998 κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Τον Ιανουάριο του 2004 πέφτουν οι τίτλοι τέλους με τον Ολυμπιακό και η ώρα του εξωτερικού για τον Ελευθερόπουλο ήταν γεγονός. Αγωνίστηκε εκτός Ελλάδας μέχρι το 2009 (σε Μεσίνα, Άσκολι, Σιένα, Μίλαν και Ρόμα).

Επέστρεψε στο ελληνικό πρωτάθλημα για λογαριασμό του ΠΑΣ Γιάννινα. Σήμερα διαπραγματεύεται τη μεταγραφή του στον Ηρακλή.

Ένα νέο κεφάλαιο αναμένεται να ανοίξει στην ήδη πλούσια καριέρα του και σίγουρα ο Ελευθερόπουλος θα δώσει, όπως κάνει πάντα, τον καλύτερό του εαυτό αφού αγαπάει τη δουλειά του όσο λίγοι αθλητές.