Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης συναντήθηκε σήμερα τον δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη και επανέλαβε τα πάγια αιτήματα του Παναθηναϊκού για το γήπεδο στον Βοτανικό. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Βαρδινογιάννης επανέλαβε στον Δήμαρχο τα πάγια αιτήματα του Παναθηναϊκού για το έργο του νέου γηπέδου και συγκεκριμένα:

-Κατεδάφιση του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής των αθλητικών εγκαταστάσεων στο Βοτανικό.

-Να συμπεριληφθεί στο νόμο η δέσμευση της πολιτείας για ολοκλήρωση των έργων υποδομής μέχρι την έναρξη λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων.

-Να συμπεριληφθεί στο νόμο η απλή επικαιροποίηση της υπάρχουσας νόμιμης και σε ισχύ οικοδομικής άδειας του γηπέδου.

Βασικό σημείο της συνάντησης ήταν η απαίτηση των πρασίνων να υπάρχει έγγραφη δέσμευση των εμπλεκόμενων μερών για τις νέες δεσμεύσεις και υποχρεώσεις που προκύπτουν μετά τις προτεινόμενες ρυθμίσεις από πλευράς ΥΠΕΚΑ.

Με άλλα λόγια, οι προτεινόμενες ρυθμίσεις αλλάζουν τα δεδομένα στις συμβάσεις που είναι σε ισχύ μέχρι σήμερα σχετικά με το έργο και για τον λόγο αυτό ο Παναθηναικός για να είναι κατοχυρωμένος και μελλοντικά και να μην υπάρξουν εκπλήξεις μετά την ψήφιση του νόμου, ζητάει συγκεκριμένα πράγματα από τους εμπλεκόμενους φορείς με στόχο την πλήρη εξασφάλιση τόσο της ΠΑΕ όσο και του Ερασιτέχνη σχετικα με την Διπλή Ανάπλαση.

Συγκεκριμένα, οι πράσινοι ζητάνε:

-Παραχώρηση από τον ιδιοκτήτη του ΟΤ45α (Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική) 1800 θέσεις παρκινγκ, από το σύνολο αυτών που θα κατασκευαστούν, για αποκλειστική χρήση του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού τις ημέρες και ώρες των αγώνων

-Παραχώρηση 3000 τμ εμπορικού χώρου από τον ιδιοκτήτη του ΟΤ45α για αποκλειστική χρήση και εκμετάλλευση του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού

-Ανάληψη υποχρέωσης κατασκευής 7500 τμ για τον Παναθηναϊκό Αθλητικό Ομιλο μετά των υπογείων θέσεων στάθμευσης και της υπαίθριας πισίνας

Το αίτημα αυτό του Παναθηναϊκού είναι φυσιολογικό αφού για τα παραπάνω υπάρχει ήδη προφορική συμφωνία μεταξύ Δήμου Αθηναίων και Βωβού και ο Παναθηναϊκός απλά επιθυμεί αυτή να αποτυπωθεί και γραπτά ώστε να είναι κατοχυρωμένος και να μην βρεθεί προ νέων απροόπτων. Κάτι ανάλογο άλλωστε είχε συμβεί και πριν από την ψήφιση του προηγούμενου Νόμου της Διπλής Ανάπλασης.
Πηγή: gazzetta.gr