Τα πρώτα τους δείγματα σε συνθήκες αγώνα θα έχουν την ευκαιρία να δείξουν σήμερα οι Φρανθίσκο Γέστε και Λιούμπομιρ Φέισα στο φιλικό κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι δύο ποδοσφαιριστές ήταν να αγωνιστούν στο φιλικό με την Κατάνια, αλλά η ματαίωση του αγώνα λόγω… Αίτνας δεν κατέστησε δυνατή την πρώτη τους εμφάνιση με τα «ερυθρόλευκα» κάτι που θα γίνει κόντρα στον «Άγιαξ» της Ηπείρου. Ο Ισπανός χαφ είναι σε καλύτερη κατάσταση από τον Σέρβο και αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για ένα ημίχρονο περίπου, χωρίς να έχει καταστήσει σαφές ο Ερνέστο Βαλβέρδε σε ποια θέση θα τον βάλει. Το πιθανότερο είναι να αγωνιστεί αντί του Ιμπαγάσα, χωρίς να πρέπει να αποκλειστεί η τοποθέτησή του πίσω από τον επιθετικό στη θέση του Φουστέρ.

Όσον αφορά τον Φέισα, θα πάρει κανονικά τη θέση στα χαφ, με το χρονικό διάστημα που προβλέπεται να αγωνίζεται να μην ξεπερνάει το ημίωρο. Η πιθανότερη ενδεκάδα είναι με τους Δασκαλάκη στο τέρμα, Μανιάτη, Παπάζογλου, Μαρκάνο, Βαλεριάνο αμυντικούς, Ιμπαγάσα, Μοντέστο στα χαφ, Φουστέρ μπροστά τους, Χαβίτο, Ριέρα στα άκρα και Μιραλάς κορυφή.

Προβάδισμα Ορμπάιθ

Ολοένα και πιο ψηλά ανεβαίνει μέρα με την ημέρα ο Πάμπλο Ορμπάιθ στη λίστα του Ερνέστο Βαλβέρδε για τη θέση του αμυντικού χαφ. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού έχει ανάψει το «πράσινο φως» για την απόκτηση του συμπατριώτη του και παρά το γεγονός ότι δεν έχει κατατεθεί ακόμα επίσημη πρόταση, όλα δείχνουν ότι θα υπάρξουν εξελίξεις τις προσεχείς ημέρες. Η Μπιλμπάο θέλει ένα εκατομμύριο ευρώ περίπου για τον 32χρονο μέσο, του οποίου οι ετήσιες απολαβές φτάνουν το 1.1-1.2 εκατομμύρια ευρώ. Βέβαια, σημαντικό ρόλο στην όλη υπόθεση παίζει και η πώληση του Ουρτάδο, κάτι που έχει αναλάβει να διεκπεραιώσει προσωπικά ο Ινιάκι Ιμπανιεθ.

Πλην του Ορμπάιθ, οι «ερυθρόλευκοι» ασχολούνται και με άλλες περιπτώσεις αμυντικών χαφ, με του Γκαργκάνο να ξεχωρίζει. Ο Ουρουγουανός θέλει να παραμείνει στη Νάπολι και να πείσει τον προπονητή του ότι αξίζει μία θέση στο ρόστερ της και γι αυτό άλλωστε θα πάρει μέρος στο σημερινό φιλικό των «παρτενοπέι».

Οι Μουντιγκάι και Γεμπντά επίσης έχουν κερδίσει πόντους, αλλά δεν είναι στο πρώτο πλάνο, σε αντίθεση με τον Αγκιλάρ, ο οποίος πιέζει για να φύγει από την Έρκουλες. Για τον Κολομβιανό μέσο ο χρόνος είναι ατού, αφού όσο περισσότερος περνάει, τόσο θα πέφτει η τιμή του, από τη στιγμή που ούτε ο ισπανικός σύλλογος θέλει να τον κρατήσει λόγω συμβολαίου.

Ξεκαθαρίζει το ρόστερ

Το φιλικό παιχνίδι με τη Γαλατασαράι θα κρίνει οριστικά και το ρόστερ της επόμενης περιόδου. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει τονίσει ότι θέλει να έχει στη διάθεσή του 25 παίκτες και αυτούς θα επιλέξει μετά το ματς με τους Τούρκους. Παπάζογλου και Βαλεριάνος θα συμπεριληφθούν, όπως όλα δείχνουν στις επιλογές του Ισπανού αφού τον έχουν πείσει με τις επιδόσεις τους, σε αντίθεση με τον Σουμπίνιο που θα «κοπεί».

Βέρντερ και «Τόρο»

Πρόταση για τον Βασίλη Τοροσίδη αναμένεται να καταθέσει σε σύντομο χρονικό διάστημα η Βέρντερ Βρέμης, σύμφωνα με τη Sportday. Οι «λύκοι» θα πουλήσουν, όπως όλα δείχνουν τον Μάρκο Μαρίν στη Βόλφσμπουργκ και τον Περ Μερτεζάκερ σε αγγλικό σύλλογο και με τα χρήματα θα κινηθούν επίσημα για τον Έλληνα αμυντικό. Ο διεθνής μπακ βρίσκεται ήδη στο στόχαστρο της Στόουκ Σίτι, αλλά ο ίδιος φαίνεται να προτιμά τη γερμανική ομάδα.

Πηγή: sport-fm.gr