Την ίδια αυστηροποίηση των ποινών που αιτήθηκε και πέρσι, ζητά και πάλι η Πολιτεία, κάνοντας λόγο για αφαίρεση βαθμών, μηδενισμούς και απειλώντας με διακοπή της χρηματοδότησης από τους κρατικούς φορείς, σε περίπτωση που δεν επιληφθεί η ομοσπονδία, ώστε να εξαλειφθούν τα φαινόμενα βίας. Ο Γιώργος Νικητιάδης τόνισε, ωστόσο, ότι από την επόμενη σεζόν θα καταγγέλλονται οι συμβάσεις για τα μισθωμένα γήπεδα, σε περίπτωση παρόμοιων με του τελικού Κυπέλλου, γεγονότων.

«Σπαταλούνται τα λεφτά του ελληνικού λαού. Πρέπει να υπάρχουν διατάξεις για τη ρίψη κροτίδων και για την οποιαδήποτε είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο. Για επεισόδια που γίνονται είτε στις κερκίδες, είτε στις φυσούνες, είτε μέσα στο γήπεδο. Θα πρέπει να προβλέπονται ποινές που θα ξεκινούν, από τον μηδενισμό, θα μειώνουν τη βαθμολογία μιας ομάδας, θα αποκλείουν ομάδες από το πρωτάθλημα. Να υπάρξουν ποινές με τις οποίες οι ομάδες θα πέφτουν 6 και 9 βαθμούς, αν υπάρχει υποτροπή, ενώ θα πρέπει να προβλέπεται μέχρι και υποβιβασμός.

Η Πολιτεία έχει προγραμματίσει να έρθει άμεσα σε επαφή με τους προέδρους που έχουν μισθώσει γήπεδο υπό τον έλεγχο της ΓΓΑ και θα τους τονίσει ότι με το παραμικρό επεισόδιο θα καταγγέλλεται η σύμβαση και να πάνε να βρουν γήπεδο να παίζουν».