Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο πατέρας και προπονητής του, Απόστολος, μίλησαν στην εκπομπή «Παρίσι 2024: Η Αντίστροφη Μέτρηση» του ΕΡΤNews για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που βρίσκονται μπροστά του, για όσα θα ήθελε να βελτιώσει στο παιχνίδι του, αλλά και για την ταραχώδη σχέση του με τον πατέρα του εντός κορτ.

«Στόχος το 2024 είναι σίγουρα ένα Grand Slam και ένα ολυμπιακό μετάλλιο», τόνισε μεταξύ άλλων.

Ο πρωταθλητής του τένις είπε: «Είναι μεγάλη τιμή το ότι φυσικά εκπροσωπώ τη χώρα μας και σε κάθε αγώνα, σε κάθε αναμέτρηση, έχω την ευκαιρία να την πάω ακόμα πιο ψηλά. Έχει μεγάλη σημασία να φέρω σπίτι ένα ολυμπιακό μετάλλιο. Είναι όνειρο ζωής για μένα να μπορώ να αγωνίζομαι σε αυτές τις διοργανώσεις. Στόχος το 2024 είναι σίγουρα ένα Grand Slam και ένα ολυμπιακό μετάλλιο».

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι το ολυμπιακό τουρνουά θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Ρολάν Γκαρός, όπου έζησε μια κορυφαία στιγμή στην καριέρα του, ο Στέφανος είπε: «Είναι από τις αγαπημένες μου επιφάνειες και έχω κάνει καλούς αγώνες στο Ρολάν Γκαρός στο παρελθόν, έχω υπάρξει φιναλίστ στο τουρνουά. Έχω την αυτοπεποίθηση του παρελθόντος. Ξέρω ότι είμαι ικανός να δώσω μεγάλα αποτελέσματα και το έχω αποδείξει εξάλλου και με το τένις μου πριν μερικά χρόνια, έχοντας πολύ κοντά τον τίτλο, τον οποίο και έχασα από τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Ένιωσα εκείνη τη στιγμή ότι έπαιζα καταπληκτικό τένις, ώσπου ο Τζόκοβιτς μπήκε μέσα στο γήπεδο και άρχισε να παίζει ένα τένις, το οποίο δεν τον έχω δει να ξαναπαίζει σε καμία από τις αναμετρήσεις μας.

Αλλά σίγουρα παραμένει σαν μάθημα για μένα το να μπορώ να χειρίζομαι αυτές τις καταστάσεις με μεγαλύτερη σοφία και να μη βιάζομαι τόσο πολύ».

Στην ίδια συνέντευξη, ο κορυφαίος τενίστας αναφέρθηκε στην εκρηκτική σχέση που έχει με τον πατέρα του. «Εγώ και ο πατέρας μου πάντα μοιραζόμασταν το τένις και ήταν κάτι κοινό, κάτι δικό μας. Και όταν βγαίνει αυτό από το παρασκήνιο, νιώθω ότι χάνεται ένα μέρος της ταυτότητάς μου σαν παίκτης. Έχουν υπάρξει στιγμές στο παρελθόν όπου δεν ήταν μαζί μου και ένιωσα σχεδόν μισός σαν παίχτης» ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: «Ήταν κάτι το οποίο πάντα ήταν κοινό πάθος μας, και των δύο. Μου δίνει πολύ αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι, γιατί είναι κάποιος ο οποίος ξέρω ότι μπορεί να υπάρξουν στιγμές όπου κάτι δεν πάει καλά και αυτός να είναι εκεί, να το αναλύσει, να το παρατηρήσει, να μου δώσει την καλύτερη συμβουλή και να με νιώσει με τον καλύτερο τρόπο από οποιονδήποτε άλλο άνθρωπο.

Μπορεί μερικές φορές να μη μιλήσω πολύ ωραία, αλλά είναι ο μοναδικός που το καταλαβαίνει και είναι μέρος της δουλειάς. Το καλό με αυτό είναι ότι μπορούμε να ξεχωρίσουμε τη δουλειά του πατέρα και τη δουλειά του προπονητή. Μερικές φορές εμπλέκεται όμως, αλλά έχουμε βρει τρόπο να το ξαναβάζουμε εκεί που ανήκει», είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.