Αν και ήταν πίσω στο σκορ με 1-0 μέχρι το 76ο λεπτό, η Λίβερπουλ με γκολ των Σαλάχ και Έλιοτ πέρασε με 2-1 από την έδρα της Κρίσταλ Πάλας που είχε μείνει με 10 παίκτες και ανέβηκε στην 1η θέση της Premier League με 37 βαθμούς, περιμένοντας να δει τι θα κάνει η Άρσεναλ που έχει 36 στο εκτός έδρας παιχνίδι της με την Άστον Βίλα που έχει 32.

Το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καλό και αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι υπήρχε μόνο μία ευκαιρία και ήταν για τους γηπεδούχους, στο 27′, με το σουτ του Λέρμα που απέκρουσε ο Άλισον στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι και μπλοκάροντάς τη πριν περάσει τη γραμμή. Δύο λεπτά μετά ο διαιτητής έδωσε πέναλτι υπέρ της Κρίσταλ Πάλας για ανατροπή του Χιούς από τον Φαν Ντάικ αλλά τελικά ακύρωσε την απόφασή του μετά την εξέταση του VAR και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0 να παραμένει.

Αυτό άλλαξε στο 57ο λεπτό, όταν οι γηπεδούχοι πήραν αυτή τη φορά πέναλτι μετά την εξέταση του VAR για μαρκάρισμα του Κουάνσα στον Ματετά, ο οποίος ανέλαβε και την εκτέλεση και έκανε το 1-0. Τα πράγματα είχαν δυσκολέψει, πλέον, για τη Λίβερπουλ αλλά στο τελευταίο 15λεπτο όλα άλλαξαν.

Στο 75′ η Πάλας έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολή του Αγιού με δεύτερη κίτρινη κάρτα και στο επόμενο λεπτό ο Σαλάχ έκανε το 1-1 μετά το γύρισμα του Χάκπο και την κακή απομάκρυνση του Τζόουνς, για να έρθει η λύτρωση για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ στο 91′ με το σουτ του Έλιοτ εκτός περιοχής (1-2).

Έτσι, ανέβηκε στους 37 βαθμούς και στο +1 από την Άρσεναλ, η οποία παίζει εκτός έδρας με την Άστον Βίλα.