Η φετινή σεζόν δεν έχει αρχίσει και με τον καλύτερο τρόπο για την Έβερτον που έχει μόλις 7 βαθμούς μετά τις πρώτες 9 αγωνιστικές της Premier League και βρίσκεται στο +3 από τη ζώνη του υποβιβασμού αλλά τα πράγματα μπορούν να γίνουν πολύ χειρότερα αφού κινδυνεύει με αφαίρεση 12 βαθμών.

Τα «ζαχαρωτά» άρχισαν το φετινό πρωτάθλημα με στόχο μια καλύτερη πορεία από την περσινή και να μη μπλέξουν σε περιπέτειες σε ό,τι αφορά την παραμονή τους αλλά μπορεί τελικά να μπλέξουν πολύ περισσότερο αφού υπάρχει ενδεχόμενο αφαίρεσης 12 βαθμών.

Η Έβερτον κατηγορείται για παραβίαση του Financial Fair Play και σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο η ομοσπονδία θέλει να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα σε όλα τα κλαμπ ώστε να σέβονται τους οικονομικούς κανονισμούς της Premier League. Έτσι, υπάρχουν σκέψεις για να γίνει πράξη το χειρότερο σενάριο, το οποίο είναι η αφαίρεση 12 βαθμών.

Αν υποθέσουμε ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο τότε η Έβερτον από τους 7 βαθμούς που έχει αυτή τη στιγμή θα βρεθεί στο… -5 και τα πράγματα θα δυσκολέψουν πάρα πολύ σε ό,τι αφορά την παραμονή της στην κατηγορία, την ίδια ώρα που ένας παλαίμαχος της συμπολίτισσας Λίβερπουλ, ο Τζέιμι Κάραχερ, παίρνει το μέρος της.

Ο τηλεσχολιαστής, πλέον, του Sky Sports εστίασε στη Μάντσεστερ Σίτι και στο γεγονός ότι δεν της έχει επιβληθεί καμία κατηγορία παρά το γεγονός ότι κατηγορείται επισήμως για 114 οικονομικές παραβάσεις την τελευταία 10ετία, εκφράζοντας την απορία του για το πώς είναι δυνατόν να κινδυνεύει με -12 η Έβερτον για μία παράβαση ενώ δεν ασχολείται κανείς με τη Σίτι των Αράβων.