Σε έξι συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία για τη φυτεία κάνναβης που εντόπισε στη Βοιωτία, στη θέση Βίλιζα Στεφάνης, έπειτα από συστηματική έρευνα και ευρεία αστυνομική επιχείρηση που άρχισε τα ξημερώματα της Δευτέρας και ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο διευθυντής Ασφάλειας Αττικής Ταξίαρχος Γεώργιος Κανέλλος, ακόμα επτά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αναζητούνται ενώ ξεριζώθηκαν 10.100 δενδρύλλια.

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων ένα kalashnikov, ένα πιστόλι, πέντε κυνηγετικά όπλα, φυσίγγια, χρηματικά ποσά και πλήρης εξοπλισμός για καλλιέργεια, συντήρηση και υδροδότηση της φυτείας.

Τα παράνομα έσοδα του εγκληματικού δικτύου υπολογίζονται σε τουλάχιστον 6.000.000 ευρώ.

Σε διπλανό σημείο εντοπίστηκε και φυτώριο με 2.700 δενδρύλλια κάνναβης, καθώς και ο χώρος που προοριζόταν για τη φύτευση και την καλλιέργειά τους.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος ανέφερε πως τα μέλη του κυκλώματος δραστηριοποιούνταν στη συστηματική και επαγγελματική καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, έχοντας εγκαταστήσει ιδιαίτερα μεγάλη φυτεία σε δυσπρόσιτο και δύσβατο σημείο.

Από τα κύρια χαρακτηριστικά της δραστηριότητας της εν λόγω ομάδας, δηλαδή τη μεθοδολογία δράσεως των μελών, τον αριθμό δενδρυλλίων κάνναβης που κατασχέθηκε, την επιλογή του χώρου της καλλιέργειας, των μέτρων προφύλαξης των μελών της εγκληματικής οργάνωσης (δημιουργία σημείων επιτήρησης της φυτείας περιμετρικά της ευρύτερης περιοχής), και το βαρύ οπλισμό που κατείχαν, προκύπτει η ύπαρξη επαγγελματικής υποδομής για τη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θήβας με κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία εις βάρος τους,η οποία περιλαμβάνει τα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της παράβασης του νόμου περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών, περί όπλων, παράνομης διαμονής στην χώρα και το αδίκημα της κλοπής.