Αναίμακτα έληξε το σοβαρό επεισόδιο που σημειώθηκε στη 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών, με υπαξιωματικό να φέρεται πως κράτησε όμηρο, άνοιξε πυρ και στη συνέχεια έκανε χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Πιο αναλυτικά, το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής (21/7) στη 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών που βρίσκεται στον Ασπρόπυργο, σύμφωνα με όσα ανέφερε η εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αταίριαστοι».

Εκεί, ένας υπαξιωματικός (ΕΠΟΠ) με 22 χρόνια υπηρεσίας βρέθηκε εκτός εαυτού και κλείστηκε στο διοικητήριο, με τις αρχικές πληροφορίες να αναφέρουν ότι κράτησε όμηρο τον διοικητή του, κάτι που διαψεύστηκε από το ΓΕΕΘΑ.

Στη συνέχεια, πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα με αβολίδοτα, χρησιμοποιώντας το υπηρεσιακό του τυφέκιο, ενώ φέρεται να έκανε και χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Οι πληροφορίες διίστανται σχετικά για τον λόγο που βγήκε εκτός εαυτού, με αποτέλεσμα να υπάρχουν δύο εκδοχές. Η πρώτη αναφέρει ότι αφορμή στάθηκε το γεγονός, πως τα έβαλε με τον διοικητή του, επειδή του επέβαλε ποινή την οποία θεώρησε άδικη. Η δεύτερη, ότι το σκηνικό έγινε εξαιτίας πίεσης που ασκήθηκε σε στελέχη για τα περίπολα και τις φωτιές.

Ωστόσο, το περιστατικό έληξε μετά από λίγο με την επέμβαση της Στρατονομίας, ενώ στη βάση έσπευσε και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος.

Μάλιστα, το ΓΕΕΘΑ εξέδωσε ανακοίνωση, όπου ανέφερε τα εξής:

«Το συμβάν το οποίο έλαβε χώρα τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 21 Ιουλίου 2023 στη 2α Μοίρα Αλεξιπτωτιστών είναι λήξαν. Στη μονάδα έχει επέλθει ηρεμία. Τα αίτια του επεισοδίου διερευνώνται αρμοδίως σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες».