Σε εξέλιξη είναι και σήμερα έρευνες του Λιμενικού Σώματος 47 ναυτικά μίλια νότια της Πύλου για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων, μετά τη βύθιση αλιευτικού σκάφους με αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής αριθμός μεταναστών, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 78 άτομα και να διασωθούν 104. Στο σημείο του συμβάντος επιχειρούν ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του ΛΣ, μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, ένα ελικόπτερο του ΛΣ και τρία παραπλέοντα πλοία.

Την ίδια ώρα, στον ανακριτή οδηγήθηκαν σήμερα οι 9 Αιγύπτιοι φερόμενοι ως διακινητές στο πολύνεκρο ναυάγιο. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον της ανακρίτριας, ενώ αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες όπως της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, πρόκλησης ναυαγίου από αμέλεια και έκθεση ζωής σε κίνδυνο.

Τραγική εικόνα, οι συγγενείς αγνοουμένων, που έξω από τα Δικαστήρια φώναζαν τα ονόματα των δικών τους ανθρώπων, μήπως μάθουν κάτι νεότερο για την τύχη τους, την ώρα που διίστανται οι εκτιμήσεις για τον αριθμό των επιβαινόντων, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Χθες Κυριακή ολοκληρώθηκαν οι πολύωρες καταθέσεις που έδωσαν οι 9 διασωθέντες που ήρθαν από τη Μαλακάσα.

Πρόκειται για μάρτυρες κλειδιά και είχε ζητηθεί να δώσουν συμπληρωματική κατάθεση και αρνούνται ότι σχετίζονται με την παράνομη διακίνηση μεταναστών. Δεν αποκλείεται σήμερα, κάποιοι συνήγοροι υπεράσπισης να ζητήσουν νέα προθεσμία από την ανακρίτρια καθώς δεν έχουν λάβει γνώση για το σύνολο της δικογραφίας, μετά και τις νέες καταθέσεις.

Στο νοσοκομείο Καλαμάτας παρέμεναν μέχρι και χθες Κυριακή 18 άνθρωποι, νοσηλευόμενοι.