Ένας 75χρονος άνδρας συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ., κατηγορούμενος για μια φρικτή υπόθεση κακοποίησης ζώου, με ένα γαϊδουράκι να βρίσκει βασανιστικό θάνατο σε χωράφι στο Κορωπί. Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τη «Γαϊδουροχώρα – Το Ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδούρι», το ζώο πιάστηκε στο σχοινί που ήταν δεμένο, πάλευε να ξεπιαστεί επί μέρες και στο τέλος κατέληξε.

Στην ανάρτηση στην οποία φαίνεται το νεκρό γαϊδουράκι, αναφέρουν: «Κορωπί 2023!!! Γαϊδουρίτσα που έχασε τη ζωή της από την ανθρώπινη βλακεία, ανευθυνότητα και εγκληματική αγένεια. Ο ιδιοκτήτης άφαντος! Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να του επιβληθούν οι ποινές που αντιστοιχούν στο ”έγκλημα”, καθώς και όλα τα έξοδα ταφής – αποτέφρωσης!!!».

Προσοχή, σκληρές εικόνες…

Μονο ντροπη και θυμος!Καποιο καναλι να ερθει τωρα;

Posted by Γαϊδουροχώρα – το Ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδούρι on Sunday, May 7, 2023

Ο ιδιοκτήτης του άτυχου ζώου, εντοπίστηκε και συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, συνελήφθη, χθες, Κυριακή 7 Μαΐου, στο Κορωπί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κρωπίας, 75χρονος, κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας για την ευζωία ζώων συντροφιάς. Παράλληλα, του επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μετά από καταγγελία, χθες το μεσημέρι, εντοπίστηκε στην αυλή του σπιτιού του κατηγορούμενου, στο Κορωπί, νεκρό γαϊδούρι. Στο σημείο έσπευσαν αρμόδιοι κτηνίατροι για τη διαπίστωση του θανάτου του και την εξέταση των συνθηκών κάτω από τις οποίες επήλθε. Επίσης, από τον ίδιο χώρο παραλήφθηκαν από φιλοζωϊκό οργανισμό, δύο εν ζωή γαϊδουράκια, τα οποία μεταφέρθηκαν σε χώρο φιλοξενίας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.