Την ώρα που ο 16χρονος Ρομά που δέχθηκε πυροβολισμό στο κεφάλι από αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη επειδή έβαλε 20 ευρώ βενζίνη και έφυγε από το πρατήριο χωρίς να πληρώσει, ο πατέρας του αναρωτιέται αν ο ένστολος που τον πυροβόλησε σκέφτηκε τα δικά του παιδιά την στιγμή εκείνη.

Ο πατέρας του 16χρονου, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1, το βράδυ της Τετάρτης (07/12) και αρχικά αναφέρθηκε στην κατάσταση της υγείας του γιου του, Κώστα.

«Στα ίδια παραμένει ο Κώστας, δεν έχει κάνει εμπλοκές. Κινδυνεύει η ζωή του όπως μου είπαν στο νοσοκομείο» ανέφερε αρχικά ο Παύλος Φραγκούλης.

Σε ότι αφορά το πώς έγινε το περιστατικό που έστειλε το γιο του στο νοσοκομείο να δίνει μάχη για τη ζωή του και τους ισχυρισμούς πως οι αστυνομικοί που τον καταδίωκαν ενδεχομένως να κινδύνευε η δική τους ζωή από τον τρόπο της οδήγησής του, ο πατέρας σημείωσε: «Ο γιος μου, απ’ ότι δείχνουν και οι κάμερες και τα βίντεο όλα, μόλις πέρασε από το πρατήριο έκανε στροφή 180 μοιρών. Ερχόταν προς το σπίτι. Στο πρατήριο, όπως φαίνεται και στο βίντεο, υπάρχουν δρομάκια, που τα μηχανάκια μπορούν να διασχίσουν το δρόμο και να περάσουν από την απέναντι πλευρά και να φύγουν προς Διαβατά. Ο γιος μου γύρισε και έφευγε προς Διαβατά για να έρθει στον οικισμό. Τον ακολούθησαν δυο μηχανάκια και ανέπτυξε ταχύτητα. Ναι, το έκανε αυτό. Αλλά όχι να σκοτώσουν το γιο μου επειδή δεν σταμάτησε. Είχε το απόλυτο δικαίωμα ο αστυνομικός, με οποιοδήποτε τρόπο να τον σταματήσει. Υπήρχαν χιλιάδες τρόποι να τον σταματήσουν. Να πήγαινε δίπλα του και να του έκανε σήμα να σταματήσει. Γιατί ήταν πιτσιρικάς, δεν ήταν ένας άνθρωπος ηλικιωμένος να ξέρει τι πάει να πει το σήμα».

Ο πατέρας του 16χρονου έκανε αναφορά και στον Αλέξη Κούγια ο οποίος ανέλαβε την υπεράσπιση του αστυνομικού που πυροβόλησε τον νεαρό. «Και πετάγεται ο κ. Κούγιας και λέει ότι έχει δυο παιδιά ο αστυνομικός. Συμφωνώ… Από την ώρα που πήγε να πυροβολήσει το δικό μου το παιδί, σκέφτηκε τα παιδιά του;» αναρωτήθηκε ο Παύλος Φραγκούλης.

«Γνώριζε ο αστυνομικός ποιος ήταν μέσα στο αυτοκίνητο, γιατί όταν έβαλε βενζίνη ο πιτσιρικάς στο πρατήριο, ήδη τα δυο μηχανάκια και οι τέσσερις ΖΗΤΑδες ήταν μέσα στο κατάστημα και έπιναν καφέ» σχολίασε ο πατέρας του 16χρονου.

«Δεν έχω εξήγηση… Ίσως επειδή είμαστε Ρομά και έχουμε ρατσισμό» είπε ο πατέρας σε ότι αφορά πού αποδίδει ένα ενδεχόμενο κίνητρο του αστυνομικού και τόνισε πως θέλει να αποδοθεί Δικαιοσύνη.