Ανησυχητικά είναι τα συχνά περιστατικά βίας από συμμορίες ανηλίκων. Παιδιά ηλικίας ακόμα και 7-8 ετών, επιτίθενται σε συνομήλικους τους για να τους πάρουν τα κινητά τηλέφωνα και λίγα ευρώ.

Η μητέρα ενός 12χρονου που έπεσε θύμα επίθεσης στο Κερατσίνι, ενώ πήγαινε στο φροντιστήριο, μίλησε τη Δευτέρα (12/9) στο κεντρικό δελτίο του ΟΡΕΝ.

Περιγράφει τα άγρια χτυπήματα με σίδερο στο κεφάλι του παιδιού της, προσθέτοντας ότι για την επίθεση συνελήφθησαν παιδιά 7 έως 11 χρονών.

«Η πρώτη τους κουβέντα ήταν τα λεφτά και το κινητό, εκείνος δεν έδωσε τίποτα. Απευθείας αρχίσανε και το χτυπάγανε. Κάποιος πήγε από πίσω του με ένα μεταλλικό σίδερο μεγάλο και του έδωσε μία στο κεφάλι» αναφέρει και προσθέτει: «Πήγαινε το παιδί μου στο φροντιστήριό του, το μεσημέρι 3 η ώρα και μόλις κατέβηκε από το τρόλεϊ του επιτέθηκαν», συνέχισε και εξήγησε ότι, όταν ο 12χρονος κατέβηκε από το τρόλεϊ στην πλατεία Κύπρου μια συμμορία ανηλίκων τον πλησίασε και με τη χρήση σωματικής βίας προσπάθησε να τον ληστέψει, εκείνος αντιστάθηκε και τότε οι δράστες με ένα σίδερο τον χτύπησαν στο κεφάλι τραυματίζοντας τον.

«Πήγαμε στο νοσοκομείο, του κάνανε γιατροί τα απαραίτητα που έπρεπε να του κάνουν. Έχει καρούμπαλο ακόμα, δεν του έχει φύγει», λέει η μητέρα του. Μετά από αναζητήσεις, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους 4 ανήλικους δράστες, ανάμεσά τους και τα δύο παιδιά 7 και 8 ετών, έξω από ένα μίνι μάρκετ. Μαζί τους και τη μητέρα του ενός, η οποία αντιμετωπίζει την κατηγορία της παραμέλησης ανηλίκου.

«Τα μαγαζιά εκεί τριγύρω έχουν τεράστιο πρόβλημα. Τα συγκεκριμένα άτομα είναι σαν συμμορία, μαζί και με άλλους φυσικά» τονίζει η μητέρα, ενώ και άλλα παιδιά έχουν πέσει θύματα επιθέσεων στην ίδια πλατεία. «Ήρθαν καταπάνω μας προσπάθησαν να μου πάρουν το πατίνι» λέει ένα από αυτά στην κάμερα.

Κάτοικοι και επιχειρηματίες ζητούν πιο συχνές περιπολίες της αστυνομίας.