Πολύωρες καταθέσεις, στο πλαίσιο της ανάκρισης για τους θανάτους των δυο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, έδωσαν ενώπιον της 35ης τακτικής ανακρίτριας ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών Νίκος Καρακούκης και ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγρηας.

Οι δυο ιατροδικαστές πέρασαν το κατώφλι της δικαστικής λειτουργού, που χειρίζεται την υπόθεση με κεντρικό πρόσωπο την μητέρα των παιδιών Ρούλα Πισπιρίγκου, προκειμένου να δώσουν διευκρινίσεις σχετικά με την πορισματική τους αναφορά η οποία άλλαξε τα δεδομένα στην υπόθεση και οδήγησε σε νέα κακουργηματική δίωξη σε βάρος της 33χρονης.

Οι κ.κ. Καρακούκης και Καλόγρηας φέρονται να επιβεβαίωσαν στις καταθέσεις τους τα επιστημονικά τους συμπεράσματα ότι ο θάνατος της Μαλένας και της Ίριδας δεν οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Είναι χαρακτηριστικό στο πόρισμα που φέρει την υπογραφή των δυο ιατροδικαστών αναφέρεται ότι «ο συνδυαστικός αποκλεισμός παθολογικών αιτιών θανάτου οδηγεί, σύμφωνα με τη μεθοδολογία της εργασίας, στον βίαιο μηχανισμό θανάτου. Με δεδομένο τον αποκλεισμό επίδρασης μηχανικού, ηλεκτρικού ή άλλου παράγοντα, καθώς και της δηλητηρίασης, η διαγνωστική προσέγγιση κατευθύνεται στον στερητικό (ασφυκτικό) μηχανισμό θανάτου».

Η ανάκριση θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες με καταθέσεις μαρτύρων ενώ τελευταία θα κληθεί σε απολογία η προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία , πλέον, κατηγορείται για την δολοφονία και των τριών παιδιών της.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.