Μία 47χρονη Γεωργιανή, η οποία εργαζόταν ως οικιακή βοηθός, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας και κατηγορείται για τέσσερις ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, η 47χρονη εντόπιζε από διαδικτυακές αγγελίες ηλικιωμένους που αναζητούσαν εσωτερική οικιακή βοηθό.

Στις συναντήσεις γνωριμίας, φρόντιζε να κερδίζει την εμπιστοσύνη τους και να την προσλαμβάνουν για να παρέχει τις υπηρεσίες της.

Ήδη από την πρώτη μέρα που ξεκινούσε να εργάζεται η Γεωργιανή οικιακή βοηθός, φρόντιζε να ρίχνει πολτοποιημένα υπνωτικά χάπια στο φαγητό και στα ροφήματα των ηλικιωμένων προκειμένου να πέφτουν σε βαθύ ύπνο και να μπορεί να έρευνα τις οικίες τους και να αρπάζει χρήματα κοσμήματα και οτιδήποτε άλλο έκρινε πως έχει αξία. Στη συνέχεια εξαφανίζονταν, ενώ άλλαζε και αριθμό κινητού τηλεφώνου.

Μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν ταυτοποιήσει την εμπλοκή της σε τέσσερις υποθέσεις ληστειών από σπίτια ηλικιωμένων (σ.σ. κάποιοι απ’ αυτούς είχαν και κινητικά προβλήματα) με τη μέθοδο αυτή και συγκεκριμένα στις περιοχές: Νέα Ερυθραία (σ.σ. περίπου 50.000 ευρώ η αξία των κλοπιμαίων), κέντρο Αθήνας (σ.σ. το θύμα έπασχε και από άνοια), Άγιος Δημήτριος και Πειραιάς.

Η σύλληψη της έγινε την Κυριακή (26/6), στην Καλλιθέα μετά από αξιοποίηση πληροφοριών είχαν συλλέξει τα στελέχη της ΕΛΑΣ από τον Μάρτιο (μαρτυρικές καταθέσεις και υλικό από κάμερες ασφαλείας).

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν: διάφορα κοσμήματα και ρολόγια, σακουλάκι με άγνωστη χημική ουσία, πλήθος χαπιών, 105 ευρώ και τραπεζική κάρτα, μαχαίρι, 2 κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim, καθώς και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Η συλληφθείσα, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.