Καθοριστικό περιστατικό χαρακτήρισε ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων, το θάνατο της Ίριδας αναφερόμενος στην πολύκροτη υπόθεση των νεκρών παιδιών στην Πάτρα.  «Ήδη οι δύο πραγματογνώμονες συμφωνούν πλέον στον ασφυκτικό θάνατο για την Ίριδα. Η υπόθεση της Ίριδας θα ξεκαθαρίσει πάρα πολλά θέματα, και ανακριτικά» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Η κυρία Πισπιρίγκου λέει ότι έψαχνε άλλες ουσίες που χορηγήθηκαν στο παιδί, ο συνήγορός της δήλωσε ότι πριν 6 – 7 μήνες χορηγήθηκε κεταμίνη στο παιδί, άρα νομίζω είναι αστοχία που δεν έψαξε την κεταμίνη, αλλιώς πρέπει να συνεννοούνται μεταξύ τους» συνέχισε ο κ. Λέων. 

Ο ιατροδικαστής εξήγησε ότι είναι καθοριστικό περιστατικό της υπόθεσης η Ίριδα «πρώτον γιατί φαίνεται θα υπάρχει ομοφωνία όλων των ιατροδικαστών, που είναι πολύ σημαντικό για την υπόθεση, καθώς δεν θα υπάρχει αντεπιχείρημα, με την έννοια ότι δε θα έχουν παρεμβληθεί άλλες ιατρικές ενέργειες γιατί μιλάμε για βρέφος που κατέληξε μόνο του».

«Οι άνθρωποι που ήταν στο χώρο (όταν κατέληξε) έχουν δηλώσει και οι δύο ποιοι είναι» τόνισε. 

Σημειώνεται ότι αστυνομικές και δικαστικές αρχές βρίσκονται εν αναμονή των νέων ιατροδικαστικών πορισμάτων για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας. Τη διενέργεια των νέων ερευνών ανέλαβαν ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκος Καρακούκης και ο επίσης ιατροδικαστής Αθηνών Νίκος Καλόγρηας.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Δεν ήξερα την κεταμίνη, υπήρχε στο βαλιτσάκι της ΜΕΘ

Για όλα τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την υπόθεση των νεκρών παιδιών στην Πάτρα μίλησε στο MEGA η Ρούλα Πισπιρίγκου, απαντώντας σε ερωτήματα για την κεταμίνη που βρέθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, αλλά και τους ισχυρισμούς του Μάνου Δασκαλάκη ότι τον είχε απειλήσει.

«Το έχω ξαναπεί και το είπα και στην ομολογία μου. Είναι κοινή λογική. Ήμασταν συγκεκριμένοι άνθρωποι μέσα στο δωμάτιό της. Εγώ, γιατροί και νοσηλευτές. Δεν υπήρχαμε άλλοι. Εγώ λέω δεν είμαι, οι γιατροί λένε δεν είναι, άρα κάποιος από τους δύο είναι», ανέφερε αρχικά για την κατηγορία που αντιμετωπίζει, ενώ για την κεταμίνη είπε:

«Έχω πει στην ομολογία μου πώς την εξηγώ την κεταμίνη. Εγώ δεν την ήξερα την ουσία αυτή. Πρόσβαση δεν έχω πουθενά και αυτό φαίνεται σιγά σιγά και θα φανεί μέχρι το τέλος της υπόθεσης, εγώ δεν έχω πρόσβαση και η κεταμίνη απ’ ό,τι είδα και από τις απαντήσεις του Παίδων στη δικογραφία και αυτά, είναι στο βαλιτσάκι της ΜΕΘ που κατέβηκαν να διασωληνώσουν το παιδί».