Μπορεί η Ρούλα Πισπιρίγκου να είναι κρατούμενη στη ΓΑΔΑ από το απόγευμα της Τετάρτης (30/3), όμως, η έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών δεν έχει ολοκληρωθεί. Το αντίθετο, μάλιστα, τις τελευταίες ώρες έχουν ανακύψει ορισμένα «καυτά» ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις για την υπόθεση των νεκρών παιδιών στην Πάτρα.

Γι’ αυτό και η προανακριτική διαδικασία θα συνεχιστεί με ακόμη μεγαλύτερη ένταση τις προσεχείς ημέρες από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας.

1ο ερώτημα: Υπάρχει κάποιο άτομο από το περιβάλλον της 33χρονης που γνώριζε τη δράση της; Αν ναι την βοήθησε σε κάτι (π.χ. προμήθεια κεταμίνης) ή απλά τη συγκάλυπτε; Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται ακόμη 2-3 άτομα που μέχρι στιγμής δεν έχουν καταθέσει στους αστυνομικούς της Ασφάλειας.

2ο ερώτημα: Τι έχει συμβεί με τα άλλα δύο παιδιά, τη Μαλένα και την Ίριδα; Τόσο η επιτροπή ιατροδικαστών υπό τον Νίκο Καρακούκη όσο και η ΕΛ.ΑΣ. «ξεσκονίζουν» εκ νέου τα διαθέσιμα στοιχεία. Είναι, ωστόσο, ικανά από μόνα τους να δείξουν εάν και τα άλλα δύο παιδιά δολοφονήθηκαν; Κι αν ναι, με ποιον τρόπο;

3ο ερώτημα: Στην Αστυνομία υπάρχει μία ανώνυμη καταγγελία που εμπλέκει την 33χρονη με τον αιφνίδιο θάνατο της 69χρονης σπιτονοικοκυράς της στην Πάτρα. Έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για τη συγκεκριμένη καταγγελία; Αν ναι, έχουν βρεθεί στοιχεία που να προβληματίζουν τις Αρχές; Υπό ποίες συνθήκες απεβίωσε η 69χρονη γυναίκα σε παθολογική κλινική;

4ο ερώτημα: Ποιο ήταν το κίνητρο της 33χρονης για να δολοφονήσει με αυτόν τον τρόπο την 9χρονη κόρη της; Το έχουν εντοπίσει οι Αρχές;

Ατάραχη στη ΓΑΔΑ – Τι απαντούσε στους αστυνομικούς για την κεταμίνη

Ρούλα Πισπιρίγκου

Η Ρούλα Πισπιρίγκου εμφανίστηκε αλύγιστη, ψυχρή και χωρίς να κανένα συναισθηματικό ξέσπασμα στη ΓΑΔΑ, σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ.

Όταν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας την οδήγησαν στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ, αργά το απόγευμα της Τετάρτης (30/3), η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται να ρώτησε: «με τι ιδιότητα με φέρνετε εδώ;».

Τότε ενημερώθηκε ότι σε βάρος της είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία. Η 33χρονη είχε αρκετές συζητήσεις τη νύχτα που πέρασε στη ΓΑΔΑ με τους αστυνομικούς οι οποίοι τη ρώτησαν εάν ποτέ είχε χορηγήσει την ουσία κεταμίνη στην 9χρονη Τζωρτζίνα.

«Όχι, δεν έχω δώσει τίποτα τέτοιο. Την ώρα που μου χτυπήσατε την πόρτα, Googlαρα για να μάθω τι είναι η κεταμίνη», είπε στους αστυνομικούς.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου έδειχνε ατάραχη και απόμακρη, σε καμία περίπτωση όμως δεν έδειξε άτομο που θα λυγίσει.