Φωτογραφίες
Γιάννης Κέμμος
Βίντεο
Γιάννης Κέμμος

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα (4/4) στις 12:00 πήρε η Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία οδηγήθηκε νωρίτερα κάτω από πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας στην Ευελπίδων, όπου και βρέθηκε ενώπιον εισαγγελέα και ανακρίτριας. Η 33χρονη φορούσε κουκούλα, είχε το κεφάλι σκυμμένο και μπήκε στο γραφείο του εισαγγελέα σε κλοιό αστυνομικών.

Η κατηγορούμενη εμφανίσθηκε χωρίς δικηγόρο και ως εκ τούτου η ανακρίτρια διόρισε συνήγορό της από τη λίστα δικηγόρων του ΔΣΑ.

Η 33χρονη μεταφέρθηκε και πάλι με ισχυρότατη αστυνομική δύναμη από το ανακριτικό γραφείο στα αυτοκίνητα της αστυνομίας που περίμεναν με αναμμένες μηχανές για να την μεταφέρουν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση όπου και θα παραμείνει μέχρι την απολογία της.

Μετά την παραίτηση του Απόστολου Λύτρα διορίστηκε νέος δικηγόρος για την υπεράσπισή της.

Δεκάδες δημοσιογράφοι και τηλεοπτικές κάμερες πολιόρκησαν την κατηγορούμενη που πέρασε το κατώφλι του εισαγγελέα για να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης.

Πρωτοφανή τα μέτρα ασφαλείας

Η 33χρονη μεταφέρθηκε από το κτίριο της εισαγγελίας στο ανακριτικό γραφείο με πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας. Αστυνομικοί των ΜΑΤ έκαναν κλοιό με τις ασπίδες γύρω από την κατηγορουμένη, η οποία μεταφέρθηκε πεζή από την εισαγγελία στο γραφείο της 18ης ανακρίτριας.

Δεκάδες πολίτες είχαν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια και έβριζαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου. «Ομολόγησε για να λυτρωθείς», «σκύλα, βρωμιάρα, φόνισσα«, «ντροπή», «λιθοβολισμό μέχρι τέλους» ήταν κάποια από τα λόγια των εξοργισμένων πολιτών, που κατέγραφαν με τα κινητά τους την άφιξη.

Δείτε εικόνες του Newsbeast από τη μεταγωγή της

Μετά την απολογία της, ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική της μεταχείριση.

Υπενθυμίζεται ότι η ουσία κεταμίνη, η οποία μπορεί να προκαλέσει το θάνατο μέσα σε λίγα λεπτά και εντοπίστηκε σε μεγάλη ποσότητα στο άτυχο παιδί, ήταν αυτή που ξετύλιξε το κουβάρι της υπόθεσης και οδήγησε στην σύλληψη της νεαρής μητέρας.

Ο διάλογος με τον Απόστολο Λύτρα πριν την ανακοινώσει ότι παραιτείται

Τηλεφωνική επικοινωνία με τη Ρούλα Πισπιρίγκου είχε ο μέχρι πρότινος δικηγόρος της Απόστολος Λύτρας. Στη συνομιλία τους η 33χρονη φέρεται να αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι ευθύνεται για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

«Μα βρέθηκε δηλητήριο στο αίμα της κόρης σου. Ποιος ήθελε να της κάνει κακό; Ο γιατρός; Οι νοσηλευτές;» φέρεται να τη ρώτησε ο δικηγόρος τη Ρούλα Πισπιρίγκου και εκείνη σύμφωνα με πληροφορίες δεν απάντησε.

Η ανακοίνωση του Απόστολου Λύτρα

«Ανέλαβα την νομική εκπροσώπηση αμφοτέρων των γονέων, με σκοπό και εντολή από την οικογένεια να βοηθήσω τόσο τους ίδιους όσο και τις Αρχές στο στάδιο διερεύνησης των θανάτων των τριών παιδιών και να τους παρέχω στο πλαίσιο αυτό νομικές υπηρεσίες. Δεν θα αναλάβω, όπως έχω ήδη ενημερώσει τους γονείς, την υπεράσπιση της μητέρας σε βάρος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη» αναφέρει σε σχετική με την αποχώρησή του από την υπόθεση ανακοίνωση ο Απόστολος Λύτρας.

«Σε κάθε περίπτωση, κάθε κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα εκπροσώπησης από συνήγορο. Ο δε σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας είναι όχι μόνον δικαίωμα του κάθε κατηγορουμένου αλλά και δείγμα νομικού πολιτισμού» συμπληρώνει ο δικηγόρος.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.