Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν το απόγευμα της Τρίτης σε περιοχή του Δήμου Ηρακλείου ένας 46χρονος Έλληνας και 28χρονος αλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο ενεργειών για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης και πώλησης τσιγάρων, αστυνομικοί του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου εντόπισαν τον 28χρονο και σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στον ίδιο και στη συνέχεια σε έρευνα που διενεργήθηκε σε πρόχειρο κατάλυμα το οποίο χρησιμοποιούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 278 πακέτα τσιγάρα διαφόρων εταιρειών, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φορολόγησης και ως εκ τούτου στερούνται τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Από την αστυνομική προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου προέκυψε ότι ο 28χρονος είχε προμηθευτεί τα ανωτέρω πακέτα τσιγάρων από τον 46χρονο.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια στην οικία του 46χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 130 πακέτα τσιγάρα διαφόρων εταιρειών, τα οποία επίσης στερούνται τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.