Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ υποστήριξε σήμερα ότι η επίθεση εναντίον της πρεσβείας της χώρας στην Αθήνα αποτελεί συνέπεια της «εκστρατείας υποκίνησης μίσους» την οποία διεξάγουν, σύμφωνα με το ίδιο, οι Παλαιστίνιοι ηγέτες.

Άγνωστοι άνοιξαν πυρ τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα εναντίον της ισραηλινής πρεσβείας στην ελληνική πρωτεύουσα, προκαλώντας ελαφριές υλικές ζημιές αλλά όχι θύματα, σύμφωνα με την ελληνική αστυνομία.

Η επίθεση αυτή «είναι η πιο πρόσφατη εκ των βίαιων ενεργειών που αποτελούν συνέπεια της εκστρατείας υποκίνησης μίσους την οποία διεξάγουν διεθνώς οι ηγέτες της Παλαιστινιακής Αρχής και φιλοπαλαιστινιακές οργανώσεις», υποστήριξε το ΥΠΕΞ του Ισραήλ σε μια ανακοίνωσή του.

«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να καταδικάσει την εκστρατεία αυτή και τις συνέπειές της», πρόσθεσε.

Στην Ελλάδα έχουν γίνει πολυάριθμες διαδηλώσεις εναντίον της πολιτικής του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της ελληνικής αστυνομίας, η επίθεση εναντίον της πρεσβείας του Ισραήλ παρουσιάζει ομοιότητες με ενέργειες που έχει διαπράξει μια οργάνωση της άκρας αριστεράς, η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», που έχει εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια.