Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής αναζητούν τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», που πριν ένα χρόνο είχαν χτυπήσει την οικία του γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι, μετά τη χθεσινή επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ στο Ψυχικό.

Μέσω Twitter τα στελέχη της ισραηλινής πρεσβείας δήλωσαν ότι έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στις ελληνικές αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες στην Αθήνα έχει αφιχθεί και κλιμάκιο της Μοσάντ, της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών, αναφέρει το «Έθνος».

Είναι η πρώτη σοβαρή τρομοκρατική επίθεση στην πρεσβεία τα τελευταία 12 χρόνια. Η προηγούμενη είχε γίνει το 2012 στο Νέο Δελχί και είχε αποδοθεί σε ιρανούς πράκτορες.

Τα μέλη της Οργάνωσης γάζωσαν την πρεσβεία τα ξημερώματα της Παρασκευής με δύο καλάσνικοφ –άδειασαν δύο γεμιστήρες με 30 κάλυκες έκαστος- και εξαφανίστηκαν, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα.

Οι βολίδες κατά της πρεσβείας ταυτοποιήθηκαν με αυτές από τα καλάσνικοφ κατά της κατοικίας του γερμανού πρέσβη. Εν αναμονή της προκήρυξης ανάληψης ευθύνης, οι αστυνομικοί αναλύουν το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της πρεσβείας και άλλων κτιρίων για να δουν τι συνέβη και να σκιαγραφήσουν τη διαδρομή των δραστών.