Πλήρης επιβεβαίωση των εκτιμήσεων της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, καθώς όπως ανακοινώθηκε τα καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκαν στο τρομοκρατικό χτύπημα στην πρεσβεία του Ισραήλ στις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής είναι τα ίδια με αυτά που είχαν χρησιμοποιηθεί στην επίθεση στο σπίτι του γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι.

Αυτό προέκυψε από τη βαλλιστική εξέταση των σφαιρών και καλύκων που συλλέχθηκαν από το σημείο της επίθεσης στο Παλαιό Ψυχικό, όπου εντοπίστηκαν συνολικά 54 κάλυκες των 7,62 χιλιοστών.

Στην επίθεση όπως έχει γίνει γνωστό έλαβαν μέρος 4 άτομα που επέβαιναν σε δύο μηχανές μεγάλου κυβισμού και μετά τις ριπές κατά της πρεσβείας του Ισραήλ εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Υπενθυμίζεται ότι το χτύπημα στο σπίτι του γερμανού πρέσβη είχε γίνει την προπαραμονή Πρωτοχρονιάς του 2013 και την ευθύνη είχε αναλάβει η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών».

Τότε οι τρομοκράτες καταφέρονταν κατά της κυβέρνησης και για πρώτη φορά είχαν αποκαλύψει ότι είχαν αποπειραθεί να χτυπήσουν και στις 12 Ιανουαρίου 2014 γερμανικό στόχο επιχειρώντας να πλήξουν τις κτιριακές εγκαταστάσεις της εταιρείας Mercedes Benz, που βρίσκονται στη Βαρυμπόμπη με ρουκέτα.