Στην ισραηλινή πρεσβεία έφτασε πριν από λίγα λεπτά ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να ενημερωθεί από κοντά για το τρομοκρατικό χτύπημα που σημειώθηκε εναντίον του κτιρίου τα ξημερώματα της Παρασκευής. «Κανείς δεν θα διαταράξει τις σχέσεις μας με το Ισραήλ», διεμήνυσε ο υπουργός σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους.

«Η Ελλάδα παραμένει μια ασφαλής χώρας», υπογράμμισε ο κ. Κικιλιας, ο οποίος θα έχει συνάντηση με την πρεσβευτή Ιρίτ Μπεν-Άμπα.

Για τους δράστες ξεκαθάρισε πως «θα έχουν το συντεταγμένο κράτος και την πολιτεία απέναντί τους» Αρνήθηκε επίσης να κάνει κάποια αναφορά ως προς τους υπεύθυνους για την τρομοκρατική επίθεση, ζητώντας «να αφήσουμε την ΕΛ.ΑΣ. να κάνει τη δουλειά της.

«Η ελληνική πολιτεία στέκεται απέναντι σε αυτούς που σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση», επανέλαβε.

Σημειώνεται πως από τον χώρο έξω από την πρεσβεία, έχουν περισυλλεγεί 54 κάλυκες διαμετρήματος 7,62 ΜΜ από καλάσνικοφ.

Αυτή την ώρα, αποκλεισμένος παραμένει o κόμβος της λεωφόρου στο Παλαιό Ψυχικό και στην άνοδο και στην κάθοδο. Οι αστυνομικοί αναζητούν στοιχεία για την επίθεση και τους δράστες από το υλικό που έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας.