Δύο σπείρες που έκλεβαν καταλύτες αυτοκινήτων εξαρθρώθηκαν από την Ασφάλεια Αττικής στο Ζεφύρι και στα Μεσόγεια. Μάλιστα, στη μια από αυτές συμμετείχε και ένας 15χρονος, ο οποίος συνελήφθη μαζί με έναν 27χρονο συνεργό του, μετά από καταδίωξη από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρωινές ώρες χτες, 21 Φεβρουαρίου.

Στο πλαίσιο αναζητήσεων ατόμων που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, οι οποίοι προηγουμένως είχαν αφαιρέσει καταλύτη οχήματος στη Νέα Φιλαδέλφεια, οι αστυνομικοί εντόπισαν το ύποπτο όχημα και επιχείρησαν να κάνουν έλεγχο. Στη θέα των αστυνομικών ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και στη συνέχεια το εγκατέλειψαν και τράπηκαν πεζή σε φυγή.

Μετά από αναζητήσεις εντοπίσθηκε αρχικά το όχημα, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5 κομμένοι καταλύτες, πριόνι και κόφτης. Στη συνέχεια, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ο 15χρονος και ο 27χρονος, οι οποίοι -με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε από το Τ.Α. Ζεφυρίου- οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Επίσης, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας, δύο ελληνικής υπηκοότητας, ηλικίας 33 και 48 ετών. Λίγο πριν, είχαν αποπειραθεί να αφαιρέσουν τον καταλύτη οχήματος στην Κερατέα.

Στο αυτοκίνητο που επέβαιναν οι συλληφθέντες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο καταλύτες οχημάτων, γρύλος, σφήνα τροχών αυτοκινήτων και διάφορα άλλα εργαλεία. Από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Μαρκοπούλου-Μεσογαίας, εξιχνιάστηκαν εννέα περιπτώσεις κλοπών καταλυτών από ΙΧΕ αυτοκίνητα.

Το τελευταίο διάστημα έχουν εξελιχθεί σε μάστιγα οι κλοπές καταλυτών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

TAGS