Να υπερασπιστεί τον νεαρό κατηγορούμενο για την επίθεση με μαχαίρι σε βάρος 16χρονου έξω από το σχολείο του στο Παλαιό Φάληρο, επιχείρησε ο πατέρας του καταθέτοντας ως μάρτυρας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Μάλιστα, προσπάθησε να επιρρίψει ευθύνες για την εξέλιξη της υπόθεσης στον 16χρονο μαθητή – θύμα της επίθεσης υποστηρίζοντας ότι η αιτία του καυγά ήταν μια κοπέλα….

Ο μάρτυρας, συνταξιούχος αστυνομικός που υπηρέτησε στα ΕΚΑΜ, επικαλούμενος στοιχεία, όπως αναφορές στο Facebook αλλά και «μαρτυρίες γονέων και άλλων ατόμων», που όμως δεν κατονόμασε, υπέδειξε ως παραβατικό άτομο τον νεαρό μαθητή που παραλίγο να χάσει τη ζωή του παρά το γεγονός ότι οι δικαστές του επισήμαναν πως η πράξη για την οποία κατηγορείται ο γιος του δεν μπορεί να δικαιολογηθεί. Μεταξύ των κατηγοριών που πρόσαψε ο μάρτυρας στον νεαρό μαθητή είναι πως -περίπου- διακινούσε ναρκωτικά, πως πρωτοστατούσε σε καταλήψεις και πως είναι …..οπαδός του Παναθηναϊκού.

Οι γονείς του νεαρού θύματος θα προσφύγουν εναντίον του μάρτυρα και πατέρα του κατηγορούμενου, ο οποίος μάλιστα στράφηκε και εναντίον της μητέρας του θύματος: “ο γιος μου δεν είναι μπράβος, ούτε νονός, ένας φοιτητής του πανεπιστημίου Αθηνών είναι. Καταστρέφεται ένα παιδί γιατί είναι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ μερικοί μάρτυρες και η μητέρα του και τα αρπακτικά αυτά της πολιτικής εκμεταλλεύθηκαν ένα μπλουζάκι της Χρυσής Αυγής, που φορούσε η κοπέλα του”. Χαρακτηριστικό επίσης είναι ότι ο μάρτυρας, αμφισβήτησε και την ιατροδικαστική εξέταση: «Μερικές ημέρες μετά το περιστατικό, τον είδα με ένα φίλο του να κάθονται σε ένα παγκάκι. Είχε ένα μικρό τσιρότο στο λαιμό και ένα στη μύτη και κάπνιζε τσιγάρο. Δεν ήταν καθόλου βαριά τραυματισμένος».

Εισαγγελέας: Γιατί προανακριτικά ο γιος σας είπε ότι βρισκόταν στο Πανεπιστήμιο τη στιγμή του περιστατικού;
Μάρτυρας: Υπάρχουν και ευαίσθητα παιδιά που σέβονται. Σεβάστηκε τον πατέρα του που ήταν αστυνομικός. Το αμάρτημα του γιου μου ήταν που έφυγε από το σημείο.

Εισαγγελέας: Αν το τραύμα ήταν μικρό, όπως λέτε, γιατί να φύγει;

Μάρτυρας: Από σεβασμό σε εμένα και στους καθηγητές του πανεπιστημίου…

Για το περιστατικό υποστήριξε ότι το θύμα πείραζε την κοπέλα του κατηγορούμενου, με αποτέλεσμα ο γιος του να θελήσει να του μιλήσει. Όταν συναντήθηκαν, το θύμα άρχισε να τον αποκαλεί φασίστα, τσακώθηκαν και με ένα γυαλί που βρήκε στο δρόμο ο κατηγορούμενος τον τραυμάτισε ελαφρά. Τέλος, αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση του γιου του με τη Χρυσή Αυγή.