Στο δικαστήριο όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η εκδίκαση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής βρέθηκε σήμερα και πρώην βουλευτής Γιώργος Γερμενής ο οποία έχει καταδικαστεί σε 13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες ως διευθυντής της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο πρώην βουλευτής ζήτησε από το δικαστήριο να δοθεί αναστολή εκτέλεσης στην ποινή των 13 ετών και 6 μηνών που του έχει επιβληθεί για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. «Μετά το 18μηνο στη φυλακή, είχα βαρύτατους περιοριστικούς όρους. Τους τήρησα όλα τα χρόνια. Έχω δυο ανήλικα παιδιά, η μεγάλη μου κόρη βίωσε άσχημα την προφυλάκιση μου. Σέβομαι την απόφαση και το δικαστήριο σας αλλά δεν συμφωνώ με το περιεχόμενο της. Θέλω να παλέψω στο Εφετείο» ανέφερε και έκανε λόγο για στιγματισμό του.

«Το τελευταίο τρίμηνο είμαι εξωτερικό συνεργάτης του Γιάννη Λαγού του ευρωβουλευτή με μισθό 525 ευρώ. Κατάφερα να πάρω το πτυχίο μου στο πανεπιστήμιο στην Αρχαιολογία» τόνισε. «Εγώ είμαι αρτοποιός. Δεν βρέθηκε ούτε ένας που να θέλει να με πάρει στη δουλειά του γιατί φοβήθηκαν ότι θα τους το σπάσουν. Ευτυχώς βρέθηκε αυτή η θέση τώρα. Εγώ συντηρώ την οικογένεια μου» είπε συμπληρώνοντας ότι πλέον δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική.

Το αίτημα του Γιώργου Γερμενή στήριξε και η μητέρα του η οποία επικαλέστηκε οικογενειακά και οικονομικά προβλήματα. Η μάρτυρας είπε πως ο γιος της δεν μπορεί να βρει δουλειά γιατί είναι υπόδικος. «Ξέρω ότι βοηθάει τον Λαγό, όχι πολιτικά, αλλά κάπως σαν γραμματειακή υποστήριξη» ανέφερε και αφού ευχαρίστησε το δικαστήριο ζήτησε την επιείκεια του.

Μέσω του συνηγόρου του ο Γιώργος Γερμενής ζήτησε σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτό το αίτημα αναστολής να παραμείνει ελεύθερος με «βραχιολάκι».