Έγγραφο στην ηγεσία του Αρείου Πάγου, αλλά και στον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου, κατέθεσε η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, ζητώντας να ερευνηθούν οι ανυπόστατες -όπως τις χαρακτηρίζει- διαρροές, σύμφωνα με τις οποίες έχει απορριφθεί η αίτηση της να κηρυχθεί άκυρη η προδικασία που οδήγησε στην ποινική της δίωξη για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Novartis.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εισαγγελική λειτουργός στο έγγραφό της επικαλείται δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, καθώς και ανάρτηση στο Twitter του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, τα οποία αναφέρουν ότι εκδόθηκε απορριπτικό βούλευμα για το αίτημα της.

Η Ελένη Τουλουπάκη φέρεται να αναφέρει στο επιγραφή της ότι επικοινώνησε με το αρμόδιο τμήμα βουλευμάτων και έλαβε υπηρεσιακή βεβαίωση, η οποία αναφέρει ρητά ότι ως σήμερα 31/07 δεν έχει γίνει διάσκεψη του συμβουλίου πλημμελειοδικών το οποίο θα αποφανθεί επί του αιτήματος της, ούτε έχει εκδοθεί κάποιο σχετικό βούλευμα.

Η εισαγγελέας ζητά να ερευνηθεί το ζήτημα, το οποίο χαρακτηρίζει ως πολύ σοβαρό, επισημαίνοντας ότι και στις ανθρώπινες αντοχές υπάρχουν όρια.