Δρομολογούνται οι διαδικασίες σχετικά με την παραμονή ή όχι στη θέση της επικεφαλής της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς της Ελένης Τουλουπάκη μετά την δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος της για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Novartis.

H Εισαγγελία Πρωτοδικών, όπως αναμενόταν, ενημέρωσε με έγγραφό της το υπουργείο Δικαιοσύνης για την άσκηση ποινικής δίωξης για έξι αδικήματα, ένα κακούργημα και πέντε πλημμελήματα, κατά της εισαγγελικής λειτουργού καθώς και για το γεγονός ότι η δικογραφία έχει ήδη διαβιβαστεί στον αρμόδιο ανακριτή.

Η ίδια ενημέρωση θα γίνει στην ηγεσία της δικαιοσύνης αλλά και τον προϊστάμενο της επιθεώρησης των δικαστηρίων και δικαστών για το ενδεχόμενο άσκησης πειθαρχικού ελέγχου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας αναμένεται να στείλει ερώτημα, για να τεθεί σε προσωρινή αργία η κατηγορούμενη πλέον επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς μέχρι την έκδοση τελεσίδικης δικαστικής απόφασης, στο 11μελές Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου  το οποίο έχει και τον τελευταίο λόγο για την τύχη της κ. Τουλουπάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βαγγέλης Ιωαννίδης μετά από παραγγελία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Ζαχαρή άσκησε  ποινική δίωξη σε βάρος της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς για τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας (κακούργημα), κατάχρησης εξουσίας, παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, ψευδή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση, παραβίασης δικαστικού απορρήτου και παράβασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων (πλημμελήματα).

Παράλληλα, έστειλε στο αρχείο το σκέλος της υπόθεσης που αφορούσε τους επίκουρους εισαγγελείς Χρ.Ντζούρα και Στ. Μανώλη καθώς από την έρευνα που διενεργήθηκε στον Άρειο Πάγο δεν  προκύπτουν ενδείξεις τέλεσης αξιοποίνων πράξεων σε βάρος τους.