Απαλλακτική ήταν η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λαμίας για γνωστό επαγγελματία της περιοχής που είχε συλληφθεί με τη σύντροφό του τον Νοέμβριο του 2018 με την κατηγορία της «διακίνησης, κατοχής, απόπειρα πώλησης από κοινού και κατά μόνας από μη τοξικομανείς» ναρκωτικών ουσιών.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Σύμφωνα με το συνήγορο υπεράσπισης Βασίλη Παπιώτη «μετά την ενδελεχή διαδικασία του Εφετείου ήρθε η ηθική δικαίωση για τους εντολείς μου, οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν επί μακρόν και άδικα με την υπόθεση αυτή».

Στην υπόθεση κατηγορούνταν άλλα δύο πρόσωπα, ο ένας υπήκοος Αλβανίας ο οποίος υποστήριξε ότι είναι χρόνια χρήστης και δεν είχε ουδεμία σχέση με εμπορία ναρκωτικών ουσιών. Για την αλήθεια των ισχυρισμών, ο συνήγορος του κατηγορουμένου, Δημήτρης Κρούπης  κατέθεσε μεταξύ άλλων και σχετική έκθεση ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Από την πλευρά του ο Αντιεισαγγελέας Εφετών Ιωάννης Μαγκούτας δε δέχτηκε ότι από μία τέτοια έκθεση πιστοποιείται ότι ο κατηγορούμενος είναι χρήστης και έκανε λόγο για εκτεταμένη διακίνηση ναρκωτικών.

Με απόφαση της έδρας, του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης έξι ετών με την έφεση όμως να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, κάτι που σημαίνει ότι θα οδηγηθεί εκτός φυλακής αφού ήταν προσωρινά κρατούμενος και μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Τέλος στον τέταρτο κατηγορούμενο που κατηγορούνταν για πλημμέλημα, του επιβλήθηκε η «παραδειγματική τιμωρία» της ποινής φυλάκισης πέντε μηνών με ανασταλτικό χαρακτήρα.