Αναβλήθηκε η δίκη για τα λεγόμενα «45άρια» των αδελφών Ψωμιάδη

Εξετάζουν προσφυγή κατά της απόφασης να τεθούν σε αργία από δημοτικοί σύμβουλοι


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
18:09
26/09/2019
Αναβλήθηκε η δίκη για τα λεγόμενα «45άρια» των αδελφών Ψωμιάδη
1
loading

Για τις 19 Μαΐου 2020 αναβλήθηκε η δίκη των αδελφών Ψωμιάδη για τα λεγόμενα «45άρια» της πρώην Νομαρχίας Θεσσαλονίκης. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, ενώπιον του οποίου παραπέμφθηκαν για την υπόθεση ο άλλοτε νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο αδελφός του Διονύσης, ως αντινομάρχης, και έξι στελέχη της τότε διοίκησης τους, ανέβαλε την υπόθεση λόγω παρέλευσης του ωραρίου της γραμματείας.

Το δικαστήριο αποφάσισε να άρει τον περιοριστικό όρο της αυτοπρόσωπης εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα που είχε επιβληθεί στους κατηγορούμενους, διατηρώντας τους άλλους δύο όρους, αυτόν της καταβολής χρηματικής εγγυοδοσίας και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι τα «45άρια» περιστρέφονται γύρω από έργα προϋπολογισμού μέχρι 45.000 ευρώ που, κατά το παραπεμπτικό βούλευμα, κατατμήθηκαν προκειμένου να ανατεθούν με απευθείας αναθέσεις και πρόχειρους διαγωνισμούς. Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει 456 έργα, κατά την περίοδο 2005-2010, με τη ζημία για το ελληνικό Δημόσιο να προσδιορίζεται σε 4 εκατ. ευρώ. Ένα δεύτερο σκέλος του ίδιου κατηγορητηρίου αφορά συμβάσεις έργου που υπογράφηκαν το διάστημα 2007-09, στην ίδια νομαρχία, με εργαζόμενους που φαίνεται ότι απασχολήθηκαν σε άλλες υπηρεσίες απ' αυτές για τις οποίες προσλήφθηκαν και τη ζημία να αποτιμάται σε πάνω από 1 εκατ. ευρώ.

Σε δήλωσή του ο Βαγγέλης Ζαμπίτης, συνήγορος υπεράσπισης του Π. Ψωμιάδη, τόνισε ότι επιθυμία του εντολέα του ήταν να ξεκινήσει η δίκη και επανέλαβε την πάγια θέση του κατηγορούμενου πρώην νομάρχη ότι επί των ημερών του «δεν χάθηκε ούτε ένα ευρώ από την νομαρχία και μετέπειτα την περιφέρεια».

Μετά δε και την πρόσφατη εξέλιξη της κήρυξης των αδελφών Ψωμιάδη σε καθεστώς αργίας από δημοτικοί σύμβουλοι Θεσσαλονίκης, λόγω της αμετάκλητης παραπομπής τους σε δίκη για την παραπάνω υπόθεση, με σχετική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, τα νομικά τους επιτελεία εξετάζουν την προοπτική προσφυγής στα αρμόδια όργανα κατά της συγκεκριμένης απόφασης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Parkis

    Και όποιος τους ψήφισε θα έπρεπε να λογοδοτήσει καθότι όλοι ξέραμε τι [...] ήταν οι Ψωμιαδηδες.
    Αυτός που δίνει το όπλο στον εγκληματία δεν είναι συνένοχος;
    Ε είναι.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει