Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, τέσσερις περιπτώσεις ληστειών και μία απόπειρα σε σπίτια, στις ευρύτερες περιοχές του Πεταλιδίου, της Πύλου και της Κορώνης Μεσσηνίας.

Σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος δύο ημεδαπών Ρομά, ηλικίας 26 και 18 ετών αντίστοιχα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ληστεία κατά συναυτουργία και κατ΄εξακολούθηση, η οποία περιλαμβάνει ακόμη τρεις συνεργούς του.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, είχαν διαπράξει από τα τέλη Αυγούστου του 2010 έως τα μέσα Σεπτεμβρίου του ιδίου έτους, τις ακόλουθες περιπτώσεις ληστειών και απόπειρας:

– Την 26-8-2010 και πρώτες πρωινές ώρες, στο Αγνάντι Πεταλιδίου Μεσσηνίας, μπήκαν σε σπίτι ημεδαπού και με την απειλή μαχαιριού, αφαίρεσαν προσωπικά έγγραφα.

– Την 5-9-2010 και πρώτες πρωινές ώρες, στο Μανιάκι Μεσσηνίας, μπήκαν σε οικία ζεύγους ημεδαπών και με την απειλή μαχαιριού και την χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρήματα.

– Την 5-9-2010 και πρώτες πρωινές ώρες, στη Δροσιά Μεσσηνίας, μπήκαν σε σπίτι ημεδαπής και με την χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρήματα.

– Την 12-9-2010 και πρώτες πρωινές ώρες, στην Επισκοπή Μεσσηνίας, μπήκαν σε σπίτι ημεδαπού και με την απειλή βίας, αφαίρεσαν χρήματα.

– Την 12-9-2010 και πρώτες πρωινές ώρες, στο Μεμί Μεσσηνίας, προσπάθησαν να μπουν σε σπίτι ημεδαπής, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, καθώς έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.

Οι ανωτέρω είχαν συλληφθεί στις 14-1-2012 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας για κλοπές. Ο 26χρονος είναι έγκλειστος στις Δικαστικές Φυλακές Ναυπλίου.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση των συνεργών τους.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το προανακριτικό έργο από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.