Τον δρόμο για την φυλακή πήραν οι δυο από τους εννιά συλληφθέντες της υπόθεσης με τα ναρκωτικά και τα όπλα που εντοπίστηκαν στη Μεσαρά ενώ ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι υπόλοιποι πλην του 28χρονου Αφγανού ο οποίος κρατείται διοικητικά για να απελαθεί.

Οι εννιά πέρασαν χτες το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου προκειμένου να απολογηθούν.

Στο πλευρό τους βρέθηκαν οι οικογένειές τους αλλά και πολλοί συγχωριανοί τους ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν ζώσει το κτίριο του δικαστηρίου με τα μέτρα ασφαλείας να χαρακτηρίζονται δρακόντεια. Όλοι οι συλληφθέντες αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Όπως αναφέρει το prismanews.gr, στη φυλακή οδηγήθηκαν ο 43χρονος από τις Ατσιπάδες ο οποίος αναζητούνταν από την αστυνομία και εμφανίστηκε.

Ο 43χρονος εφέρετο ως ο βασικός πρωταγωνιστής της υπόθεσης καθώς στο σπίτι του 77χρονου πατέρα του είχαν εντοπιστεί 20 βαρέλια με χασίς.

Ο ίδιος αντιμετώπιζε τις κατηγορίες της κατοχής και αποθήκευσης ιδιαίτερα μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών καθώς και για κατοχή και εμπορία όπλων.

Ελεύθερος αφέθηκε ο 77χρονος πατέρας του αν και για την περίπτωσή του υπήρξε διαφωνία ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελέα.

Στη φυλακή επίσης οδηγήθηκε ο 38χρονος που κατηγορούνταν για κατοχή και αποθήκευση ναρκωτικών από δράστη που λειτουργούσε κατ’ επαγγελμα ενώ ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 48χρονος αδερφός του.

Τέλος ελεύθερα επίσης αφέθηκαν τα δυο νεαρά αδέρφια από τις Ατσιπάδες που αντιμετώπιζαν κατηγορίες για παράνομη κατοχή όπλων με σκοπό την τέλεση κακουργηματικών πράξεων καθώς επίσης και για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Στους δυο επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση καθώς και η υποχρέωση να εμφανίζονται δυο φορές το μήνα στο Α.Τ της πέριοχή τους.

Επίσης ελεύθεροι αφέθηκαν πατέρας και γιος από το Μοριά που θα πρέπει επίσης να εμφανίζονται μια φορά το μήνα στην αστυνομία.