Κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί από το Μαρόκο και την Αλγερία, ηλικίας 32 και 33 ετών αντίστοιχα για κλοπές πορτοφολιών σε πολυσύχναστα σημεία του κέντρου της Αθήνας.

Ειδικότερα, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για εντοπισμό πορτοφολάδων σε πολυσύχναστα σημεία του κέντρου της Αθήνας και ειδικότερα στην οδό Ερμού, στους σταθμούς του Η.Σ.Α.Π «Μοναστηράκι» και «Θησείο» καθώς και στη περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης, συνέλαβε τους δύο αλλοδαπούς, τη στιγμή που προσπαθούσαν να αφαιρέσουν πορτοφόλι από τη τσάντα γυναίκας αστυνομικού.

Όπως εξακριβώθηκε, οι δράστες έχουν διαπράξει κατά το τελευταίο δίμηνο άλλες επτά κλοπές πορτοφολιών από πολίτες στους ίδιους χώρους.

Οι δύο αλλοδαποί είχαν συλληφθεί στις 26 Νοεμβρίου 2011 μετά από εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας, κατά την οποία εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα, που διέπραττε κλοπές και ληστείες σε βάρος πολιτών εντός και εκτός σταθμών του ΗΣΑΠ.

Οι δύο συλληφθέντες είχαν τότε κριθεί προφυλακιστέοι και αποφυλακίσθηκαν στις 14 Νοεμβρίου 2012, οπότε τους είχε απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα και τους είχε επιβληθεί η εμφάνισή τους στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που διέμεναν.