Δικαιωμένος δήλωσε ο γνωστός κομμωτής Πάνος Καλλίτσης στο άκουσμα της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που έκρινε ένοχους τους τρεις κατηγορούμενους για την αιματηρή επίθεση σε βάρος του ιδίου και της πρώην συζύγου του Έλενας Χριστοπούλου, πριν περίπου τρία χρόνια στο γκαράζ του σπιτιού τους στο Λυκαβηττό.

«Νιώθω δικαιωμένος ηθικά μέσα μου έκλεισε η υπόθεση. Προσδοκώ στη λύτρωσή τους και όχι την καταστροφή τους», ανέφερε ο Πάνος Καλλίτσης και συμπλήρωσε: «Κατάλαβα πώς είναι και αυτοί άνθρωποι που επέλεξαν να κάνουν κάτι το οποίο δεν είναι σωστό. Δικαιώθηκα ηθικά και αυτό μου αρκεί. Δεν θέλω το κακό κανενός».

Το δικαστήριο καταδίκασε σε κάθειρξη 41 ετών- πρωτόδικα 53 έτη- τον κατηγορούμενο που σύμφωνα με την κατηγορία πυροβόλησε το πρώην ζευγάρι, χωρίς, μάλιστα, να συγχωνεύσει την ποινή του.

Όπως εξήγησε η πρόεδρος του δικαστηρίου, ο 42χρονος τέλεσε τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκε ενώ βρισκόταν σε άδεια από τις φυλακές και, σύμφωνα με το νόμο Παρασκευόπουλου, για εγκλήματα που τελέστηκαν υπό αυτό το καθεστώς οι ποινές δεν μπορούν να συγχωνευτούν. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, πραγματικά εκτιτέα έτη για τον 42χρονο είναι τα 25 χρόνια.

Στον Ιρακινό κατηγορούμενο το δικαστήριο επέβαλλε, κατά συγχώνευση, 14 χρόνια κάθειρξη, καθώς τον έκρινε ένοχο για μια απόπειρα ανθρωποκτονίας και απόπειρα ληστείας.

Επιπλέον, αποφασίστηκε η απέλαση του από τη χώρα μετά την έκτιση της ποινής του. Σε πρώτο βαθμό ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 18 ετών.

Στον κατηγορούμενο πρώην αστυνομικό το δικαστήριο επέβαλλε κάθειρξη 10 ετών – σε πρώτο βαθμό είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 12 ετών- κρίνοντας τον ένοχο για απόπειρα ληστείας.