Κοσμήματα βάρους περίπου δυόμιση κιλών, χωρίς παραστατικά βρέθηκαν στην κατοχή ενός ενεχυροδανειστή στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου.

Όπως αναφέρει prismanews.gr, πιο συγκεκριμένα ο ενεχυροδανειστής είχε, στα συρτάρια του μαγαζιού του αλλά και στο σπίτι του κρυμμένα, κοσμήματα χωρίς να διαθέτει τα απαιτούμενα έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι δεν προέρχονται από κλεπταποδοχή ή από οποιαδήποτε άλλη παράνομη πράξη.

Οι άνδρες της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Ηρακλείου κατάσχεσαν το σύνολο των κοσμημάτων και τώρα προσπαθούν να διασταυρώσουν και μέσα από τα σήματα που έχει στη διάθεση της η Ελληνική Αστυνομία αν αυτά αναγνωρίζονται από παθόντες κλοπών και διαρρήξεων.

Από το πρωί καλούνται στην ασφάλεια Ηρακλειώτες που έπεσαν θύματα προκειμένου να κοιτάξουν αν αναγνωρίζουν τα κοσμήματα. Ωστόσο η υπόθεση αυτή ανοίγει για την αστυνομία στο Ηράκλειο θέμα για τον τρόπο λειτουργίας αυτών των επιχειρήσεων και δεν αποκλείονται σαρωτικοί έλεγχοι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναφέρουν αστυνομικοί κύκλοι.