Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας 35χρονος δικηγόρος στην Λάρισα, ο οποίος επιχείρησε να πλαστογραφήσει βεβαίωση για λογαριασμό Πακιστανού, προκειμένου ο τελευταίος να μπορέσει να εξασφαλίσει άδεια παραμονής. Ο 44χρονος Πακιστανός αναζητείται.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δικηγόρος, προκειμένου να επιτύχει την έκδοση άδειας διαμονής επ’ ονόματι του 44χρονου αλλοδαπού υπηκόου Πακιστάν (ως συζύγου Ελληνίδας), κατέθεσε σε αρμόδια υπάλληλο της Διεύθυνσης αλλοδαπών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, διάφορα έγγραφα τα οποία όπως διαπιστώθηκε ήταν πλαστά.

Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στο γραφείο του 35χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άλλες τρεις εξουσιοδοτήσεις αλλοδαπών οι οποίες όπως διαπιστώθηκε, ήταν επίσης πλαστές. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 35χρονος έχει καταθέσει στην ίδια υπηρεσία δικαιολογητικά για άλλες δέκα παρόμοιες περιπτώσεις αλλοδαπών. Η γνησιότητα και αυτών των δικαιολογητικών ερευνάται.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.