Θύματα της οικονομικής κρίσης που βιώνουν οι οικογένειές τους, φαίνεται ότι είναι και οι μαθητές. Το καθημερινό τους χαρτζιλίκι είναι περιορισμένο όπως και η προμήθεια χαρτικών για το σχολείο, όπως ανέφερε μιλώντας στην Ε.ΡΑ. η πρόεδρος νηπιαγωγών και δασκάλων Διδυμοτείχου, Ειρήνη Καραμανλή.

«Τα παιδιά εκδηλώνουν νευρικότητα και κάποιες φορές επιθετικότητα, ενώ αποφεύγουν να μιλήσουν για αυτά που τους προβληματίζουν» σημείωσε η κ. Καραμανλή και θεώρησε ευτύχημα το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί φαινόμενα υποσιτισμού, τα οποία απαντώνται το τελευταίο διάστημα σε αρκετές σχολικές μονάδες της χώρας, αναφέρει το e-evros.gr.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι ο σύλλογος είναι ενημερωμένος για τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την οικονομική δυσπραγία πολλών οικογενειών και είναι διατεθειμένος να παρέμβει σε περιπτώσεις που θα κριθεί απαραίτητο. «Είμαστε σε ετοιμότητα και θα αντιδράσουμε άμεσα. Ήδη από την πλευρά μας, αποφεύγουμε να ζητάμε ορισμένα επιπλέον σχολικά είδη τα οποία δεν μπορούν να αγοράσουν οι γονείς» τόνισε η κ. Καραμανλή.