Θερμό προβλέπεται να είναι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο για την καθώς το Σάββατο ετοιμάζεται αντιρατσιστικό συλλαλητήριο και την Κυριακή είναι το ντέρμπι μεταξύ των δύο αιωνίων αντιπάλων Ολυμπιακού και ΠΑΟ.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 17 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο, ημέρα κατά την οποία η αστυνομία θα βρίσκεται σε κατάσταση επιφυλακής για να μην επεκταθούν τα επεισόδια.

Την επόμενη ημέρα, εξαιτίας του ντέρμπι μεταξύ των δύο αιωνίων αντιπάλων, η αστυνομία θα βρίσκεται σε επιφυλακή καθώς υπάρχουν πληροφορίες για συμπλοκές και επεισόδια σε διάφορα σημεία της Αθήνας.

Κάτω από τις συνθήκες αυτές, δεκάδες αστυνομικοί θα είναι σε πλήρη επιφυλακή ενώ στην ουσία αποτελεί και μια μικρή πρόβα ενόψει της μεθεπόμενης Κυριακής που θα γίνει ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου.

Στις καθημερινές πλέον ενασχολήσεις της αστυνομίας τις επόμενες μέρες είναι πολλές συγκεντρώσεις αλλά και συλλαλητήρια με αποτέλεσμα το κύριο βάρος της αστυνόμευσης να πηγαίνει σε μέτρα τάξης ενώ η προστασία του πολίτη περνά σε δεύτερη μοίρα.

Αυτό αποδεικνύεται καθημερινά από τις δεκάδες ένοπλες ληστείες αλλά και διαρρήξεις που σημειώνονται στην Αθήνα και τα προάστια με μοναδικά θύματα τους πολίτες, στους οποίους η αστυνομία αδυνατεί να παράσχει έστω και στοιχειώδη προστασία.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται και από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν αύξηση κλοπών διαρρήξεων αλλά και κυρίως ληστειών σε ανοδική τάση και σε ποσοστό που ξεπερνά το 10%.