Στον Άρειο Πάγο ξανά η Κωνσταντίνα Κούνεβα

Οι υπαίτιοι για την επίθεση με βιτριόλι δεν έχουν βρεθεί


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
12:06
09/10/2017
Στον Άρειο Πάγο ξανά η Κωνσταντίνα Κούνεβα
9
loading

Στον Άρειο Πάγο θα βρεθεί αύριο η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα, για την εκδίκαση της αίτησης αναίρεσης που άσκησε κατά της εταιρείας ΟΙΚΟΜΕΤ και κατά της απόφασης του Μονομελούς Εφετείου Πειραιά (9/2016), η οποία ακύρωνε πρωτόδικη απόφαση που την δικαίωνε.

Υπενθυμίζεται ότι στον α' βαθμό το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά με την αριθμ. 3429/2013 απόφασή του, χαρακτήριζε «εργατικό ατύχημα» τον βαρύτατο τραυματισμό της κ. Κούνεβα εξαιτίας του οποίου έμεινε μόνιμα ανάπηρη.

Αποκάλυψε τον αιτιώδη σύνδεσμο (αιτιώδη συνάφεια) της βίαιης επίθεσης με τις πραγματικές συνθήκες εργασίας της, και κυρίως με τη συνδικαλιστική της δράση, και καταλόγισε ευθύνη (αμέλεια) στην εργοδότρια εταιρεία, καταδικάζοντάς την σε αποζημίωση 250.000 ευρώ για ηθική βλάβη αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τρία χρόνια μετά, το 2016, με απόφαση του Εφετείου ανατράπηκε στο σύνολό της η πρωτόδικη απόφαση και απαλλάχθηκε η εργολαβική εταιρεία από κάθε ευθύνη (δόλο ή αμέλεια) και κάθε σχέση-σύνδεση με την αποτρόπαιη δολοφονική επίθεση.

Την αίτηση αναίρεσης, που θα εκδικαστεί αύριο στον Άρειο Πάγο, έχει συντάξει η ομάδα δικηγόρων της Κωνσταντίνας Κούνεβα (Α. Ρουπακιώτης, Α. Καζάκος, Μ. Στεφανάτου, Ε. Κατσαντωνοπούλου, Β. Βολτέα) και θα υποστηρίξουν με τις αγορεύσεις τους οι Άρης Καζάκος και Αντώνης Ρουπακιώτης.

Στην πολυσέλιδη - 95 σελίδων - αναίρεση οι νομικοί παραστάτες της Κωνσταντίνα Κούνεβα εκθέτουν τη νομική επιχειρηματολογία και τους λόγους που έσφαλε η απόφαση του Εφετείου Πειραιά, η οποία ακύρωσε την πρωτόδικη απόφαση που δικαίωνε την Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Η περιπέτεια της ξεκίνησε το 2003 όταν άρχισε να εργάζεται στην ΟΙΚΟΜΕΤ, μεγάλη εταιρεία καθαρισμού και ενοικίασης εργατών που είχε αναλάβει τον καθαρισμό των σταθμών του Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου Αθηνών Πειραιώς (ΗΣΑΠ).

Κατά τον εργασιακό της βίο προσπάθησε να διεκδικήσει καλύτερες συνθήκες εργασίας, αναπτύσσοντας έντονη συνδικαλιστική δράση. Τα μεσάνυχτα στις 22 Δεκεμβρίου 2008, την ώρα που επέστρεφε από τη δουλειά της στο σπίτι της, δέχτηκε επίθεση από δύο αγνώστους, που την περιέλουσαν με βιτριόλι.

Εννιά χρόνια ύστερα από αυτήν την επίθεση, δεν έχουν βρεθεί και δεν έχουν εντοπιστεί οι υπαίτιοι, οι φυσικοί ή ηθικοί αυτουργοί. Η Κωνσταντίνα Κούνεβα όμως, ζητά έως και σήμερα απαντήσεις και δικαίωση.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

9
σχόλια
 1. avatar στην εποχή αυτή…..

  τους έφερναν -πέρναγαν στην ΕΛΛΑΔΑ- προστάτες-δουλέμποροι επ\'αμοιβή. Αν δεν πλήρωναν τα συμφωνηθέντα......

 2. avatar Θάνος

  Την σιχάθηκε η ψυχή μου.

 3. avatar Η ΕΠΙΘΕΣΗ

  ΔΕΝ είναι εργατικο ατύχημα ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΨΑΧΝΕΤΕ Και κατι άλλο [ π.χ. ερωτες ] προσφατο παράδειγμα ο Γιατρος στην Κρητη .............

 4. avatar Ttttt

  Φτάνει πια ρε Κουνεβα! Το ζεϊμπέκικο στις Βρυξέλλες όμως ξέρεις να το χορεύεις, ε?

 5. avatar greg

  τα φραγκα όμως όλα στη βουλγαρια.................

 6. avatar Trenc

  Έλα πια! Βαρεθήκαμε.

 7. avatar iojik

  Άκου εργατικό ατύχημα η επίθεση.... Αυτά μόνο στην ελλάδα γίνονται.

 8. avatar KΛΕΩΝ

  Εγινε Ευρωβουλευτης...γιατι της εριξαν βιτριολι....ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ!

  1. avatar Τι λες τώρα?

   Εδώ ο άλλος θα γίνει πρωθυπουργός γιατί τον είχαν εξορίσει όταν ήταν 6 μηνών!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει