Ακόμα ένας υπερχρεωμένος δανειολήπτης βρήκε δικαίωση από το Ειρηνοδικείο Χανίων, το οποίο με απόφασή του ρυθμίζει το χρέος.

Ο 49χρονος δανειολήπτης, υπάλληλος ΔΕΚΟ, πολύτεκνος πατέρας με 4 παιδιά και άνεργη σύζυγο, κατάφερε μέσω της απόφασης, να εξαιρέσει την μοναδική του κατοικία, να ρυθμίσει το χρέος του, αλλά και να «κουρέψει» μέρος αυτού.

Ο ίδιος διαθέτει εισόδημα 2.100 ευρώ το μήνα από την εργασία του και 260 ευρώ μηνιαίως από μία μισθωμένη κατοικία. Συγχρόνως είναι ενοικιαστής σε άλλη κατοικία ,με το ίδιο ποσό ενοικίου, είναι και συνιδιοκτήτης κατά 37,50%, δύο αγρών 1500 τ.μ έκαστος. Ο δανειολήπτης είναι χρεωμένος σε τρεις τράπεζες, με μεγάλο αριθμό δανείων (στεγαστικά, καταναλωτικά, πιστωτικές κάρτες) καλούμενος μέχρι χθες να πληρώσει 2.500 ευρώ το μήνα, σε συνολικό χρέος 95.426,48 ευρώ.

Το δικαστήριο αποφάσισε να ρυθμίσει τα χρέη του δανειολήπτη, καλώντας τον να πληρώσει για μια τετραετία το ποσό των 26.688 ευρώ, να εξαίρει της εκποίησης την κύρια κατοικία, του δόθηκε περίοδο χάριτος τεσσάρων ετών και μετά τη λήξη της περιόδου χάριτος, να πληρώσει 350 ευρώ επί 144 μήνες, δηλαδή 50.400 ευρώ.

Μετά και από αυτή τη σημαντική απόφαση, η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης καλεί για άλλη μια ακόμα φορά τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά να μη διστάζουν να κάνουν χρήση των ευεργετικών διατάξεων του Ν.3869/2010.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.