Ελεγχόμενη χαρακτηρίζουν οι γιατροί την  κατάσταση της υγείας του διοικητή του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων στην Κρήτη που τραυματίστηκε σοβαρά χθες όταν 43χρονος υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες κατελήφθη από αμόκ και τον μαχαίρωσε, σκοτώνοντας τη σύζυγό του και τραυματίζοντας ακόμα μία γυναίκα.

Ο άτυχος άνδρας έχει χάσει πολύ αίμα και μεταξύ άλλων φέρει τραύματα στην κοιλιακή χώρα, το συκώτι και τα χέρια του. Όπως έγινε γνωστό θα χρειαστεί, μόλις σταθεροποιηθεί η κατάσταση του, να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο ΚΑΤ της Αθήνας, προκειμένου να υποβληθεί σε ειδική χειρουργική επέμβαση στα άνω άκρα.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

Ο 53χρονος αξιωματικός είχε στην ιδιοκτησία του διαμέρισμα στην πολυκατοικία της οδού Χρυσοστόμου 66, το οποίο πρόσφατα είχε νοικιάσει σε μία 35χρονη. Η κοπέλα από τις πρώτες όμως ημέρες της διαμονής της εκεί, άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα με τον γείτονα του διπλανού διαμερίσματος, ο οποίος την ενοχλούσε και την εξύβριζε. Η κατάσταση είχε γίνει πραγματικά αφόρητη για την 35χρονη, η οποία μέσα στην απόγνωση της αναγκάστηκε να απευθυνθεί στους ιδιοκτήτες του σπιτιού και να ζητήσει την βοήθεια τους για να συνετίσουν τον 43χρονο, διαφορετικά ήταν αποφασισμένη να αφήσει το διαμέρισμα και να εγκατασταθεί αλλού. Τα πραγματα οξύνθηκαν έπειτα από ένα νέο επεισόδιο σε βάρος της που την ανάγκασε χθε τη νύχτα να καλέσει τον διοικητή του ΤΑΕ Τ. Πανταγάκη. Έτσι, το τραγικό ζευγάρι χθες το βράδυ κλήθηκε εσπευσμένα από την 35χρονη να την βοηθήσει, προβαίνοντας στις απαραίτητες συστάσεις προς τον 43χρονο. Ο 53χρονος Τηλέμαχος Πανταγάκης και η 48χρονη σύζυγος του, χτύπησαν την πόρτα του.

Εκείνος τους άνοιξε, όμως πριν καλά-καλά προλάβουν να του εξηγήσουν το λόγο της παρουσίας τους, εκείνος άρπαξε ένα κουζινομάχαιρο και τους επιτέθηκε.

Πρώτα χτύπησε την 48χρονη, η οποία βρισκόταν μπροστά ακριβώς από την πόρτα. «Κάρφωσε» το μαχαίρι στην καρδιά με αποτέλεσμα να πέσει νεκρή μπροστά στα μάτια του σοκαρισμένου συζύγου της. Εκείνος προσπάθησε να αφοπλίσει τον 43χρονο χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ο δράστης τραυμάτισε τον αξιωματικό στην κοιλιά και στη συνέχεια και την 35χρονη στο στήθος και τα χέρια.

Οι αστυνομικοί βρήκαν τον 43χρονο να περιφέρεται στο διάδρομο του 3ου ορόφου. Δεν κρατούσε μαχαίρι και δεν προέβαλε αντίσταση. Έδειχνε να είναι εκτός τόπου και χρόνου και όταν αργότερα ρωτήθηκε από αστυνομικούς γιατί το έκανε, άρχισε να γελάει και να λέει ασυναρτησίες.

Πληροφορίες από την γειτονιά, όπως γράφει το Cretalive, αναφέρουν ότι ο 43χρονος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα αν και δεν είχε προκαλέσει ιδιαίτερα προβλήματα στους περίοικους.