Τριάντα συμπατριώτες του, εκ των οποίων οι 18 ανήλικοι, μετέφερε 37χρονος Σύρος διακινητής, ο οποίος συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, ύστερα από αστυνομική επιχείρηση στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του κόμβου Ασπροβάλτας.

Οι Αστυνομικές Αρχές εκτιμούν πως ο συλληφθείς ανήκει σε κύκλωμα που διακινεί αλλοδαπούς στο εσωτερικό της χώρας και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, που περιλαμβάνει άλλους πέντε συνεργούς του.

Οδηγώντας ένα βαν, ο 37χρονος αγνόησε σήματα των αστυνομικών που ζήτησαν να τον ελέγξουν, ενώ αναπτύσσοντας ταχύτητα έκανε επικίνδυνους ελιγμούς προκειμένου να διαφύγει. Τελικά το όχημα ακινητοποιήθηκε και στο εσωτερικό του εντοπίστηκαν οι Σύροι πρόσφυγες, που όπως διαπιστώθηκε δεν κατείχαν νόμιμα έγγραφα.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι πρόσφυγες είχαν μπει το πρωί της ίδιας μέρας στη χώρα μας από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου, όπου τους περίμενε συνεργός του 37χρονου και τους επιβίβασε στο παραπάνω όχημα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μετά την ολοκλήρωση της μεταφοράς τους στην Ελλάδα, συγγενικά πρόσωπα των διακινούμενων προσφύγων επρόκειτο να πληρώσουν στο κύκλωμα 1.700 ευρώ (ανά άτομο).

(Φωτογραφία αρχείου)