Κάθε έγκλημα που έχει θύματα παιδιά είναι ακόμη πιο σοκαριστικό. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις παιδόφιλων που σοκάρουν και προκαλούν με τη συμπεριφορά τους ακόμη και μετά την αποκάλυψη των αποτρόπαιων πράξεων τους.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός υποδιευθυντή δημοτικού σχολείου που ενώ συνελήφθη και καταδικάστηκε για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, εκείνος προσφεύγει στη Δικαιοσύνη απαιτώντας να αποζημιωθεί και να αποκατασταθεί η απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου που τον έπαψε οριστικά από τα καθήκοντά του. Ο δράστης, που είναι από τη Βόρεια Ελλάδα, «προδόθηκε» όπως αναφέρει το «Έθνος της Κυριακής» από τα μηνύματα που έστελνε σε μαθητές ηλικίας 11 – 13 ετών στο Facebook για σχεδόν 3 χρόνια. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι οι διάλογοι έγιναν με χιούμορ και είχαν μεγάλη οικειότητα γιατί μεταξύ άλλων συμβούλευε τους μαθητές του «σαν πατέρας» για τις πρώτες τους σχέσεις και το τι να κάνουν με τις ορμές τους.

Σε μια άλλη υπόθεση, 9χρονο αγοράκι υπέστη ασελγείς πράξεις στη διάρκεια παιδικού πάρτυ σε παιδότοπο από παιδο-ψυχαγωγό. Οι πράξεις του αποκαλύφθηκαν όταν το παιδάκι ζήτησε κλαίγοντας από τους γονείς του να φύγουν από το πάρτυ και πηγαίνοντας σπίτι τους αποκάλυψε ότι ο ψυχαγωγός έβαζε το χέρι του «στο παντελόνι του παιδιού πονώντας το».

Αμετάκλητη η καταδίκη για έναν ομαδάρχη σε κατασκηνώσεις δήμου που  ασελγούσε σε ανήλικους μέσα στις κατασκηνώσεις. Ο ομαδάρχης αφού έπαιρνε τα παιδιά στο κατάλυμα του τα υποχρέωνε να βλέπουν ταινίες πορνό στον υπολογιστή του και στη συνέχεια ασελγούσε σε βάρος του. Ο άνδρας είχε καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των γονιών κάνοντας επισκέψεις στα σπίτια τους και βγαίνοντας να διασκεδάσει μαζί τους. Αποκαλύφθηκε όταν αρρώστησε ένα 11χρονο αγόρι που είχε υπό την ευθύνη του καθώς ο ομαδάρχης το είχε πιέσει να αυτοϊκανοποιηθεί 11 φορές για να γιορτάσει τα 11ατα γενέθλιά του!

Να σημειωθεί ότι η Δικαιοσύνη ανοίγει πλέον το δρόμο ώστε να πληρώσουν υψηλές αποζημιώσεις όχι μόνον οι δράστες αλλά και οι εργοδότες για τις βλάβες που προκάλεσαν σε γονείς και παιδιά.