Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος ο 21χρονος οδηγός του πολυτελούς τζιπ που προκάλεσε αναστάτωση τα ξημερώματα του Σαββάτου 26 Ιουλίου στο Ακρωτήρι Χανίων όταν κράτησε «ομήρους» νεαρές κοπέλες που έκαναν ωτοστόπ στην περιοχή.
Ο νεαρός οδηγήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 30 Ιουλίου ενώπιον των δικαστικών αρχών, δηλώνοντας ότι δεν είχε πρόθεση να βλάψει κανέναν ούτε να προκαλέσει κίνδυνο για ανθρώπινες ζωές. Σύμφωνα με το creta24, αρνείται την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο εις βάρος πέντε αστυνομικών. «Ουδέποτε τους εμβόλισε, ουδέποτε τους ακούμπησε με το όχημά του, ουδέποτε τους έφερε σε θέση που να κινδυνεύσει η ζωή τους. Είναι μια κατηγορία που δεν στέκει», τόνισε ο συνήγορός του, Ελευθέριος Μανουσάκης.
Παράλληλα, στον ανακριτή οδηγήθηκε και ο 57χρονος πατέρας του, ο οποίος φέρεται να έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε περιπολικό για να διευκολύνει τη διαφυγή του γιου του. Ο 57χρονος επικαλέστηκε το δικαίωμα της σιωπής και θα απολογηθεί τις επόμενες ημέρες με γραπτό υπόμνημα. Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους: απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρεωτική εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα ανά 15 ημέρες και χρηματική εγγύηση ύψους 7.000 ευρώ.
Πατέρας και γιος αντιμετωπίζουν σοβαρές κατηγορίες, μεταξύ των οποίων απόπειρα ανθρωποκτονίας, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, επικίνδυνη οδήγηση, παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.