Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Αττικόν», σε ιδιαιτέρως κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο 39χρονος που σκότωσε την πρώην σύντροφό του, την 29χρονη Κυριακή, έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων τη Δευτέρα 1/4. Ο δολοφόνος της άτυχης κοπέλας αποπειράθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 7/4 να βάλει τέλος στη ζωή του χρησιμοποιώντας τους επιδέσμους που είχαν βάλει οι γιατροί στα τραύματά του.

Όλα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά. Λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα της Κυριακής 7/4 από το κελί του 39χρονου πέρασε δεσμοφύλακας διαπιστώνοντας ότι ο άνδρας είχε πάει στην τουαλέτα. Ύστερα από 10 λεπτά ο δεσμοφύλακας επέστρεψε και πάλι και, όταν δεν τον είδε στο κρεβάτι του, άνοιξε την πόρτα του κελιού και τον βρήκε στο πάτωμα, αναίσθητο.

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους
Η Κυριακή με τον 39χρονο δολοφόνο της

Αμέσως κάλεσε σε βοήθεια και ξεκίνησε να προσφέρει ΚΑΡΠΑ στον κρατούμενο για να τον επαναφέρει, καθώς είχε χάσει τις αισθήσεις του.

Ο 39χρονος είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει φτιάχνοντας έναν αυτοσχέδιο βρόχο με τους επιδέσμους που είχε τυλιγμένους στον λαιμό του από τον προηγούμενο τραυματισμό του. Από το σφίξιμο του βρόχου διακόπηκε η ροή του αίματος και το οξυγόνο και έτσι έχασε τις αισθήσεις του.

Για το περιστατικό έχει διαταχθεί έρευνα και από τον εισαγγελέα των φυλακών.

Τι είπαν για αυτόν οι ψυχίατροι

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους

Από την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη κρίθηκε ότι ο 39χρονος δεν χρήζει νοσηλείας σε ψυχιατρείο. Κατόπιν αυτού αποφασίστηκε να προφυλακιστεί σε κελί ειδικής πτέρυγας στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ειδικότερα η πρώτη ψυχιατρική γνωμάτευση, έπειτα από εξέταση την Παρασκευή 5/4, σύμφωνα με το MEGA, αναφέρει: «Ασθενής 38 ετών, ήρεμος, συνεργάσιμος, διατηρεί βλεμματική επαφή και απαντά με σαφήνεια στις ερωτήσεις. Σχετικά προσανατολισμένος χωροχρονικά. Δεν αναφέρονται διαταραχές αντίληψης και ψευδαισθήσεις.

Δεν ελέγχονται σοβαρές γνωστικές διαταραχές, πλην μιας επιλεκτικής αμνησίας (δεν θυμάται τι συνέβη, θυμάται όμως ότι ξύπνησε στο ασθενοφόρο). Δεδομένης της κλινικής του εικόνας και λαμβάνοντας υπόψη ότι λαμβάνει ψυχιατρική και φαρμακευτική αγωγή δεν χρήζει μεταφοράς άμεσης στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού».

Ο δεύτερος ψυχίατρος, ο οποίος εξέτασε τον 39χρονο δολοφόνο λίγες ώρες πριν από την απόπειρα αυτοκτονίας του, αναφέρει: «Σταθερή κλινική εικόνα. Λαμβάνει ψυχιατρική φαρμακευτική αγωγή. Δεν αναφέρει ενεργό αυτοκτονικό ιδεασμό. Πρόβλεψη παρορμητικών – χειριστικών συμπεριφορών. Συνέχιση της παραμονής του στο Κατάστημα Κρατουμένων Κορυδαλλού υπό συνθήκες αυξημένης επίβλεψης».