Άγνωστο παραμένει το κίνητρο της δολοφονίας του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι. Ο βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση, ο 50χρονος κρεοπώλης, που βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού, κρατά το στόμα του ερμητικά κλειστό και το θρίλερ δεν έχει τελειωμό.

«Ο τόπος που βρέθηκε το πτώμα δυστυχώς ‘μολύνθηκε’ διότι την επόμενη ημέρα έβρεξε, άρα τα όποια στοιχεία μπορεί να υπήρχαν εκεί δε θα βρεθούν, και ειδικά σε σχέση με κηλίδες αίματος, σε καμία περίπτωση», λέει, μιλώντας στο MEGA, o ταξίαρχος ε.α Θανάσης Κατερινόπουλος.

«Το δεύτερο θέμα ήταν οι κάμερες που εντόπισαν το αυτοκίνητο του φερόμενου ως δράστη. Από ό,τι μπορούμε να γνωρίζουμε εντοπίστηκε και ένα άλλο αυτοκίνητο, πιθανόν λένε διερχόμενο, χωρίς να μπορούν να εξακριβώσουν τα στοιχεία του. Ένα είναι βέβαιο, σε συνδυασμό με όλα ερωτήματα που έχουν γεννηθεί μέχρι σήμερα, ο φερόμενος ως δράστης δεν αποδέχτηκε σε καμία περίπτωση την πράξη του, από την άλλη πλευρά όμως ενδιαφέρθηκε ο ίδιος για το πώς περνάει ένας κρατούμενος στις φυλακές. Αυτό κάπου δημιουργεί πάρα πολλά ερωτηματικά με το σκεπτικό ότι πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι έχουν προβεί σε τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις αλλά δεν ενδιαφέρονται το πώς θα περάσουν μέσα στη φυλακή».

Ο ίδιος σημειώνει πως:

«Άρα λοιπόν ο άνθρωπος αυτός κάτι φοβάται και μέσα στις φυλακές. Αυτό το κάτι που φοβάται δεν μπορεί να είναι μόνο μέσα στις φυλακές, σίγουρα υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι από έξω. Οι απ’ έξω, θέλω να πιστεύω ότι υπήρχαν σίγουρα, δεν ήταν υπόθεση δική του αυτή η δολοφονία, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που εδώ καλούνται οι Αρχές να αποδείξουν την ύπαρξη ή μη αυτών των άλλων ανθρώπων. Εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν συνεργοί».

«Βασικό κίνητρο η αρχαιοκαπηλία, δεύτερο οι τοκογλυφίες»

Όσο για το κίνητρο του εγκλήματος;

«Εξακολουθώ να το πιστεύω αυτό (σ.σ. την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας & χρυσοθηρίας) σε συνδυασμό με μια μορφή τοκογλυφίας που προκύπτει μέσα από ένα σημειωματάριο που έχει αφήσει ο άνθρωπος. Δεν ξέρουμε τι θα βγει στην πορεία. Είναι γεγονός ότι το βασικό κίνητρο είναι η αρχαιοκαπηλία και το δεύτερο είναι οι τοκογλυφίες δεδομένου ότι στην περιοχή γίνεται ένας χαμός από τις τοκογλυφίες.

»Είναι πάρα πολύ πιθανό να ήξερε κάτι και να είχαν κάποιες διαφορές μεταξύ τους, όχι μόνο τα δύο άτομα, αλλά με το σύστημα, και να έπρεπε να τον βγάλουν από τη μέση. Μην ξεχνάτε δυο μέρες πριν, είχαν πάει παρέα σε κάποιο χωρίο. Τι χάλασε μετά από δυο μέρες; Υπήρχαν τα χρωστούμενα και από πριν. Κάτι στράβωσε. (…) Γιατί είχε το κινητό του ανοιχτό (σ.σ. ο 31χρονος στη συνάντηση με τον κρεοπώλη); Άκουγε κάποιος. Αυτός ο κάποιος τι ρόλο έπαιξε στην όλη υπόθεση; Και εδώ υπάρχει μια μορφή συμμετοχής. Εδώ είναι το κλειδί, οι Αρχές έχουν πολλά να ψάξουν, χάθηκε πολύτιμος χρόνος».