Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η τοπική κοινωνία του Μεσολογγίου τα στοιχεία που βλέπουν ολοένα το «φως» και αφορούν τη δολοφονία του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου. Η οργή για τον 50χρονο κρεοπώλη που έχει προφυλακιστεί είναι έκδηλη στους κατοίκους της Ιεράς Πόλης που κάνουν λόγο για μία ανθρωποκτονία πρωτόγνωρη για την περιοχή.

Οι πολίτες ζητούν απαντήσεις για το τι συνέβη τη μοιραία ημέρα της 4ης Ιανουαρίου και για τους λόγους που οδήγησαν στη δολοφονία του 31χρονου, ενώ αυξάνονται οι φήμες για κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας που δρούσε στην περιοχή.

Εξαφάνιση 31χρονου στο Μεσολόγγι
Ο 31χρονος Μπάμπης

Εντείνονται οι έρευνες στην περιοχή όπου βρέθηκε το πτώμα του Μπάμπη

Από το απόγευμα της Δευτέρας που βρέθηκε η σορός του 31χρονου Μπάμπη η περιοχή «Ευαγγελίστρια» στον κάμπο του Ευηνοχωρίου παραμένει αποκλεισμένη και οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες.

Στόχος των αστυνομικών δυνάμεων είναι να βρεθεί το φονικό όπλο που στέρησε τη ζωή στον 31χρονο και η καραμπίνα που σύμφωνα με τους δικούς τους ανθρώπους είχε μαζί του τη μοιραία ημέρα της εξαφάνισής του.

Επίσης, οι αστυνομικοί κάνουν φύλλο και φτερό τη βαλτώδη περιοχή που είναι γεμάτη με καλαμιές, με στόχο να εντοπίσουν και το κινητό του θύματος που παραμένει άφαντο και μπορεί να δώσει απαντήσεις για το «φονικό ραντεβού».

Εικόνα από το σημείο των ερευνών το πρωί της Τρίτης (23/1)

Τι «μαρτυρούν» οι πισώπλατοι πυροβολισμοί

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι πισώπλατοι πυροβολισμοί που δέχτηκε ο 31χρονος φέρεται να δείχνουν ότι μπορεί να προσπάθησε να διαφύγει από το σημείο όπου συναντήθηκε με τον ή τους δράστες ή ότι αυτοί ήταν πίσω του και αυτός περπατούσε αμέριμνος όταν του στέρησαν τη ζωή.

Τις ακριβείς απαντήσεις για τους πυροβολισμούς που βρίσκονται και στα πλευρά του Μπάμπη όπως και το εάν αυτοί είχαν σημείο εισόδου την μπροστινή πλευρά του θώρακα και σημείο εξόδου την πίσω θα δώσει η ιατροδικαστική εξέταση, ενώ θα ερευνηθούν και τυχόν εύρηματα όπως DNA του θύτη στα χέρια του Μπάμπη που μπορεί να υποδηλώνει ότι προηγήθηκε πάλη.

Σημειώνεται πως το στίγμα του κινητού του κρεοπώλη που έστρεψε τις έρευνες στον κάμπο του Ευηνοχωρίου είχε εντοπιστεί πολύ κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρός ο Μπάμπης.

Σε αυτό το σημείο στο Μεσολόγγι βρέθηκε το πτώμα του Μπάμπη

Στο Μεταγωγών ο κρεοπώλης – Αντίστροφη μέτρηση για τη μεταφορά του στον Κορυδαλλό

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του τη Δευτέρα (22/1) ο 50χρονος κρεοπώλης μεταφέρθηκε από το Μεσολόγγι στην Αθήνα.

Γύρω στις 9:30 ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου έφτασε στο Μεταγωγών, όπου συνεχίζεται η κράτησή του, ενώ αναμένεται να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο 50χρονος κρατά ερμητικά κλειστά το στόμα του και αρνείται ότι έχει σχέση με την ανθρωποκτονία του 31χρονου αν και επί 40 λεπτά τον είχε στη διάθεσή του ένας ειδικός εμπειρογνώμονας – αστυνομικός, προκειμένου να του αποσπάσει την ομολογία.

Εξαφάνιση στο Μεσολόγγι
Ο 50χρονος κρεοπώλης

Πώς ο σκύλος βρήκε τον Μπάμπη

Ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος που ήταν αυτός ο οποίος βρήκε τη σορό του Μπάμπη είχε υποδείξει από την Κυριακή (21/1) το συγκεκριμένο σημείο.

Οι διασώστες τού είχαν δώσει να μυρίσει ένα προσωπικό αντικείμενο του 31χρονου και έτσι αυτός οδηγήθηκε στη σορό του. Λόγω της ιδιομορφίας της περιοχής και των ισχυρών ανέμων που έπνεαν εκεί την Κυριακή ήταν αδύνατη η έρευνα και έτσι ο σκύλος επέστρεψε χτες που βρήκε και το πτώμα.

Εξαφάνιση 31χρονου στο Μεσολόγγι

Στην Πάτρα η ιατροδικαστική

Η σορός του Μπάμπη έχει μεταφερθεί από χθες στην Πάτρα και σήμερα αναμένεται να διενεργηθεί η ιατροδικαστική εξέτασή της.

Η σορός που βρίσκεται σε προχωρημένη σήψη αναγνωρίστηκε από το μπουφάν και τα ρούχα αλλά και από κάποια χαρακτηριστικά.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή είναι αυτό το οποίο θα προσδιορίσει οριστικά αν ο θάνατος του 31χρονου επήλθε από τους πυροβολισμούς που δέχθηκε, ή από πνιγμό μετά τους πυροβολισμούς.

Επίσης μέσω του πορίσματός του ο ιατροδικαστής θα ξεκαθαρίσει εάν ο Μπάμπης Κούτσικος πυροβολήθηκε εκεί όπου βρέθηκε νεκρός, ή σε άλλο σημείο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον κάμπο Ευηνοχωρίου.

Όσον αφορά στην επίσημη ταυτοποίηση της σορού, αυτή αναμένεται να γίνει στην ιατροδικαστική υπηρεσία της Πάτρας, τόσο μέσω της αναγνώρισης από συγγενικά πρόσωπα, όσο και από την εξέταση γενετικού υλικού.