Πιέσεις προκειμένου να δεχθεί να λάβει το χρίσμα του υποψηφίου για τον δήμο Αθηναίων δέχεται εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία το στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κώστας Ζαχαριάδης, όπως έγραψε νωρίς το πρωί η στήλη Beast. Θυμίζουμε ότι ο κ. Ζαχαριάδης έχει αναλάβει συντονιστής της επιτροπής αυτοδιοικητικών εκλογών μετά την αποχώρηση του Χρήστου Σπίρτζη από τη συγκεκριμένη θέση και τώρα η ηγεσία της Κουμουνδούρου επιθυμεί ο πρώην βουλευτής να είναι και υποψήφιος για τον δημαρχιακό θώκο της πρωτεύουσας απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη.

Πληροφορίες αναφέρουν πως δεν υπάρχει ιδιαίτερη προθυμία στην Κουμουνδούρου αναφορικά με το ποιος θα μπορούσε να είναι υποψήφιος καθώς θεωρούν ότι ο συγκεκριμένος δήμος είναι από πολύ δύσκολο έως αδύνατο να κερδηθεί. Παραδοσιακά η πρωτεύουσα «ανήκει» στη Νέα Δημοκρατία ή σε πρόσωπο που στηρίζει το κυβερνών κόμμα. Στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία η αρχική προοπτική ήταν να υπάρξουν συνεργασίες σε επίπεδο υποψηφίων δημάρχων μέσω της στήριξης προοδευτικών σχημάτων αλλά μετά τις δραματικές εξελίξεις σε επίπεδο ηγεσίας η αξιωματική αντιπολίτευση δοκιμάζει την κάθοδο στελεχών που προέρχονται από τους κόλπους της.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι πιέσεις προκειμένου να είναι υποψήφιος ο κ. Ζαχαριάδης, ένα πρόσωπο νέο σε ηλικία καθώς έχει γεννηθεί το 1985, που έχει περάσει από αρκετές θέσεις (ξεκίνησε από την νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, από το 2013 είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και από το 2022 της Πολιτικής Γραμματείας ενώ έχει διατελέσει και διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας το 2015 – 2019 που το κόμμα ήταν στην εξουσία) και συν τοις άλλοις εμφανίζεται συχνά σε πάνελ στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.